Techshow bepaalt trends 2013

Vandaag begint in Las Vegas de CES wat staat voor Costumer Electronics Show. Hier worden talloze nieuwe gadgets aangeprijsd en gepresenteerd voor het komende jaar. Een grote beurs waar nieuwe tv’s, tablets, audio, camera’s, computers, telefoons en alles daartussen de trends 2013 gaan bepalen.  Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de nieuwe smartphones voor het komende jaar. Welke toestellen en ontwikkelingen hebben de grote fabrikanten voor ons klaarstaan?

Sommige persconferenties zijn gisteravond Amerikaanse tijd al geweest, momenteel sijpelt het nieuws uit “Sin City’ dus al binnen.  Nvidia heeft aan de vooravond van het evenement hun nieuwe processor  gepresenteerd voor telefoons en tablets: de Tegra 4 (voorganger Tegra 3 was zeer succesvol). De nieuwe versie zorgt vooral voor meer grafische rekenkracht wat nieuwe mobiele games ten goede moet komen en ook moeten de resoluties schieten verder omhoog dankzij de Tegra 4.  In de komende maanden zullen hopelijk de eerste Android en Windows Phone toestellen verschijnen met de nieuwe processor.

Tv’s zijn ook altijd erg populair op de CES, de oled tv is de nieuwe trend. Doordat er geen achtergrondverlichting meer nodig is zijn deze  ultradun.

De eerste nieuwe smartphone is ook aangekondigd,  het nieuwe vlaggenschip van Sony (de Xperia Z). met een 5 inch full HD scherm. Sony kan hiermee de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy SIII en iPhone 5. Waarschijnlijk komt het toestel in maart op de markt. Voor meer informatie over de Xperia Z kan je  hier klikken.

Voor nieuwe revolutionaire toestellen zijn er momenteel nog weinig aanwijzingen, en wellicht wachten de meeste fabrikanten nog even tot eind februari als het Mobile World Congres plaatstvindt in Barcelona, dit is traditiegetrouw het moment voor nieuwe toestellen.

Dan hebben we nog de categorie tablets. Hopelijk zullen fabrikanten een aantal nieuwe Windows 8 tablets gaan presenteren, maar dat moeten we nog even afwachten. De grote mannen van Microsoft zijn niet aanwezig dus het belooft geen grootse Windows show te worden.

Tot slot zijn er op de CES ook veel onthullingen voor nieuwe camera’s. Interessant om in de gaten te houden voor de mobiele markt, want de (compact)camera’s integreren steeds meer met de telefoon. Denk hierbij aan de  Samsung Galaxy Camera die onlangs op de markt verscheen. Voor verdere nieuwe paradepaardjes op mobiel gebied moeten we dus waarschijnlijk nog even wachten. Zoals gezegd is eind februari de Mobile World Congres in Barcelona de plek waar de zon moet gaan schijnen voor enkele nieuwe smartphone toppers!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant