Touch ID gaat verdwijnen op de iPhone

Apple zou voornemens zijn om vanaf 2018 geen enkele iPhone meer uit te brengen met een vingerafdrukscanner. De Touch ID zou plaats maken voor de gezichtsherkenning, Face ID genoemd.

Volgens MacRumors is het stoppen met de vingerafdrukscanner nodig vanwege de minimale bezels aan de boven- en onderkant. Hierdoor is er volgens Ming-Chi Kuo, een betrouwbaar geachte analist, te weinig ruimte voor de Touch ID en wil Apple het niet naar een andere locatie op het toestel plaatsen.

Apple gaf eerder aan nog geen afscheid te kunnen nemen van de vingerafdrukscanner, maar vanaf volgend jaar zou de Touch ID toch echt van de toestellen verdwijnen. Volgens Kuo zal het feit dat straks alle iPhones van Apple een Face ID hebben ze beter positioneren op de telefoniemarkt.

Kuo verwacht dat toestellen van Android ook snel zullen overgaan op gezichtsherkenning en de vingerafdrukscanner achterwege zullen laten. Samsung ondersteunt in zijn smartphones al de software voor gezichtsherkenning en ook Windows gebruikt al jaren gezichtsherkenning voor zijn laptops.

Share

Ook interessant