The Next Web Conference 2013

Vlak voordat de kroonprins in Amsterdam werd gekroond tot Koning opende hij afgelopen week in dezelfde stad The Next Web Conference 2013. Een van de grootste technologie conferenties ter wereld. Veel belangrijke mensen uit de Tech community spraken over de toekomst van technologie en de telefoonindustrie hoort daar natuurlijk ook bij. We geven een indruk van de laatste trends en bieden een blik in de toekomst aan de hand van deze conferentie. Google Glass, ‘Big’ data en meer.


TNW-oprichter Boris Veldhuis van Zanten en koning (toen nog prins) Willem-Alexander.

Google Glass
The Next Web is een plek waar vooral veel internetondernemers, start-ups en innovators zich verzamelen om zich te laten inspireren, geld binnen te slepen en natuurlijk te netwerken. Eén van die ondernemers is Robbert Scoble en hij is één van de eersten met een Developers edition van Google Glass. Daarmee genereerde hij enorm veel aandacht, vooral ook omdat Scoble het geduld had om iedereen er even mee te laten spelen. Robbert Scoble sprak over nieuwe producten die leren wat wij doen, draagbare computers zoals Google Glass zijn daar een perfect voorbeeld van.De meeste mensen die het brilletje van Google probeerden hadden het idee een blik in de toekomst te werpen. “Ik voelde hetzelfde als bij de kennismaking met de eerste iPhone” is een veelgehoorde uitspraak. We bespraken Glass op deze blog  al eerder. Toen legden we uit wat Glass precies is en hoe het werkt. Nu is Glass dus echt op de markt voor de ontwikkelaars en werd recent onderstaande video gepubliceerd op het Project Glass YouTube-kanaal. Hierin wordt iets gedetailleerde in gegaan op het gebruik van Glass. In 2014 zou Glass in de schappen moeten liggen voor particuliere verkoop.

Toekomst
Wat kunnen we naast nieuwe draagbare computer als Google Glass en smartwatches verwachten in de toekomst van het web en technologie? Daar spraken enkele grote internetdenkers over. Daarnaast was er een Startup Rally en waren er docenten aanwezig bij The Next Web Academy. Onder andere  Appmachine-oprichter Siebrand Dijkstra die je leerde hoe je in no-time een app bouwt. Om je nog iets meer inside information te geven lichten we nog even twee sprekers uit.

Leonard Brody
Volgens Leonard (schrijver, investeerder en ondernemer) veranderden grote bedrijven door menselijk gedrag en staan we aan het begin van een nieuwe industriële revolutie. Mensen gaan zich anders gedragen door de intensiteit waarmee het vooral het sociale deel van het internet zich heeft ontwikkeld, internet zit in ons bloed. De scheiding tussen je online en offline leven wordt ook steeds duidelijker. Wat is jouw mening over online en offline leven? Heb jij twee persoonlijkheden?

Loic Le Meur
Deze superondernemer heeft het vooral over “Less is more”. Minder spullen en meer delen. We delen steeds meer via het internet (denk aan AirBnB of  Thuisafgehaald)  en heb minder behoefte aan spullen. De weggooi cultuur wordt ook steeds lager. Liever langer iets goeds en dat gebruiken totdat het ook echt kapot is. Ook hij heeft het over het gedrag van de mens dat veranderd met behulp van het internet en heeft het over een de “Sharing Economy”.

Dit is natuurlijk maar een klein deel van de hele conferentie. Kijk voor meer informatie en interviews op de website van The Next Web.

Om af te sluiten een smaakvolle trailer van de conferentie. Ben jij er volgend jaar bij?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant