Telecom trends voor 2019: wat kunnen we verwachten?

telecom trends voor 2019

Het is weer het begin van het nieuwe jaar: 2018 is weer voorbij gevlogen. Een nieuw jaar betekent natuurlijk nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telecom. Om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen hebben we de telecom trends voor 2019 op een rijtje gezet.

 1. 5G telefoons

Vanaf dit jaar is het in de VS en Zuid-Korea mogelijk om gebruik te maken van een 5G netwerk. Vanaf wanneer het 5G-netwerk precies in Nederland beschikbaar is, is nog niet precies duidelijk. Het 5G-netwerk is de opvolger van 4G. Om gebruik te maken van dit netwerk heb je wel een speciale 5G smartphone nodig. Maar no worries de verwachting is dat het netwerk pas in vanaf 2025 overal in Nederland beschikbaar is. Kun je nog best even gebruik maken van je huidige smartphone. Het 5G-netwerk zorgt ervoor dat jij veel sneller internet hebt, waardoor je binnen no-time op de hoogte bent van het laatste nieuws.  Ook heeft dit netwerk een betere dekking op drukke plaatsen.

Telecom trends voor 2019

Bron afbeelding: Bloeise

2. Meerdere hoofdcamera’s

Een van de andere telecom trends voor 2019 is smartphones met meerdere hoofdcamera’s. Er bestaan al talloze telefoons met een front- en backcamera. Ook kun je al meerdere toestellen kopen met twee hoofdcamera’s. De trend voor 2019 is echter dat nieuwe smartphones drie of meer hoofdcamera’s hebben, waardoor jij super simpel de mooiste foto’s kunt maken.

Telecom trends voor 2019

Bron afbeelding: Portablegear

3. Infinity-O display

Bijna iedere smartphone liefhebber wil het liefst een zo groot mogelijk scherm. De trend voor 2019 is dan ook de Infinity-O display. Dit is een scherm met ultradunne randen. In dit mega beeldscherm, zit zoals de naam doet vermoeden, een gat. Dit is de selfiecamera die letterlijk in het scherm zit. Hierdoor kun jij optimaal genieten van je favoriete films en series!

Telecom trends voor 2019

Bron afbeelding: PureAndroid

4. Special Edition smartphones

De Chinese smartphonefabrikant Huawei lanceert ieder jaar een Special Edition. Ook dit jaar zal deze fabrikant minstens één Special Edition smartphone lanceren. De verwachting is dat steeds meer smartphonefabrikanten een Special Edition lanceren. De prijs van deze telefoons ligt wel een stuk hoger dan de reguliere smartphones.. Je moet natuurlijk wel iets overhebben voor een limited edition smartphone!

telecom trends voor 2019

5. 3D en Augmented Reality (AR)

Augmented Reality is één van de telecom trends voor 2019. Augmented Reality is het mogelijk om virtuele objecten in een omgeving toe te passen. Ideaal dus als je wilt zien hoe bepaalde meubels in jouw huis staan. Ook wordt het in 2019 mogelijk om via Augmented Reality te navigeren. Spelletjes spelen in Augmented Reality blijft natuurlijk ook gewoon mogelijk! Zo kun je een spel spelen waarbij het lijkt alsof je jezelf letterlijk in het spel bevindt. Bij deze games gebruik je een Augmented Reality bril. In welke richting je je hoofd ook beweegt, je ziet altijd de omgeving van jouw game.

Telecom trends voor 2019

Bron afbeelding: Bloeise

6. Vouwbare telefoon

Huawei en s Samsung staan op het punt om een de nieuwste generatie smartphones te lanceren.  De verwachting is dat deze smartphones een flink scherm zullen hebben en dat je deze kunt uitvouwen. Hierdoor verandert de smartphone in een tablet met een beeldscherm van ongeveer 7-8 inch. Hierdoor heb je altijd je smartphone én tablet bij de hand! Aan deze 2-in-1 smartphones hangt natuurlijk wel een hoog prijskaartje.

Telecom trends voor 2019

Bron afbeelding: Naijaknowhow

7. Wearables

Wearables gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven. Tegenwoordig kun je de smartwatch bijna overal voor gebruiken. Zo kun je onder andere berichten ontvangen, betalingen doen en je sportresultaten bekijken. De wearables-markt zal dit jaar steeds blijven stijgen. Ook is de verwachting dat wearables nog meer functies zullen krijgen.

Welke telecom trends voor 2019 zijn voor jou belangrijk?

telecom trends voor 2019

Share

Ook interessant