T-Mobile neemt Tele2 over

T-Mobile neemt de Nederlandse tak van Tele2 over. Dat hebben de twee bedrijven bekend gemaakt via een persbericht. Deutsche Telecom, het moederbedrijf van T-Mobile betaald maar liefs 190 miljoen euro voor het Nederlandse deel van Tele2. Samen representeren de twee bedrijven 4,5 miljoen klanten.

Alleen de Nederlandse tak van het Zweedse Tele2 zal verkocht worden aan T-Mobile. Het Zweedse moederbedrijf zal 25% van de aandelen houden waar T-Mobile 75% van de aandelen in zijn bezit zal hebben.

Concurrentie
Door de overname hoopt T-Mobile beter te kunnen concurreren op de Nederlandse telecommarkt. Volgens de directeur van T-Mobile, Søren Abildgaard, hebben Vodafone en KPN te lang vrij spel gehad: “Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer.” De directeur van T-Mobile wil met de overname efficiënter concurreren en de Nederlandse klanten een alternatief bieden.

Zakelijke markt
De overname zal zich naar de vaste en mobiele markt ook gaan richten op de zakelijke markt. Volgens T-Mobile worden geïntegreerde pakketten steeds populairder en is het daarom belangrijk om op dat gebied ook te concurreren met de andere netwerken. Daarnaast zal de overname voordelen bieden met betrekking tot kostenbesparingen en zullen netwerkinnovaties, zoals 5G diensten, sneller door te voeren zijn.

Telecom markt
Tot nu toe waren er vier grote telecomaanbieders in Nederland waar er nu dus drie van over blijven. Jaren geleden waren er ook maar 3 grote telecomaanbieders, maar de minister destijds vond dat te weinig en wilde er een vierde partij bij. T-Mobile hoopt in 2018 de overname te kunnen afronden. Of de overname echt gaat plaatsvinden is afhankelijk van de mededingingsautoriteiten. Tot die tijd blijven T-Mobile en Tele2 gewoon concurrenten van elkaar en is het business as usual.

Share

Ook interessant