Sony SmartWatch 2

Als je op zoek bent naar een smartwatch kun je tegenwoordig kiezen uit een aantal producten zoals de Cook,  de Pebble en de SmartWatch van Sony. Die laatste viel in eerste instantie een beetje tegen. Echter is er nu een nieuwe, verbeterde, versie: de Sony SmartWatch 2.

Functionaliteiten
De SmartWatch draait op Android en is water en-stofdicht, net als de  Xperia Z smartphone en  tablet van Sony.  Met deze beide apparaten en alle andere Android-devices kan de horloge uitstekend samenwerken. Ook vervult het de rol van een tweede scherm. Met dit tweede scherm kun je niet alleen de tijd bijhouden maar ook: oproepen beantwoorden, je agenda bijwerken, notificaties voor Facebook en Twitter ontvangen, muziek luisteren,  e-mails bekijken en de camera van je telefoon bedienen. Stuk voor stuk handige functies, al is de SmartWatch 2 echt vernieuwend met de apps die je kan gaan gebruiken.

Bij deze apps zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een app als Runkeeper waarmee je jouw looproute kan bepalen en informatie kan bijhouden van je tocht. De horloge kan worden gekoppeld aan je telefoon door middel van NFC en Bluetooth en het horloge kan ook worden gebruikt als je smartphone niet in de buurt is.

Uiterlijk
De horloge is uitgerust met een strakke aluminium body en heeft een leren of roestvrijstalenband. Volgens Sony komen er later ook andere versies beschikbaar. Het scherm heeft een grootte van 1,6-inch (ietsje groter dan z’n voorganger) en een resolutie van 220 x 176 pixels. Sony beweert dat de SmartWatch 2 het maximaal vier dagen vol kunnen houden voordat je ‘m op moet laden met de bijgeleverde microUSB.

De specificaties, de functies en de uitstraling van de nieuwe Sony SmartWatch zien er goed uit! Het is nu alleen nog even wachten voordat hij in september op de markt komt. De SmartWatch 2 heeft een adviesprijs van 159 euro.

Wat is jouw mening over deze smartwatch en over smartwatches in het algemeen?

Share


Over de auteur

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis. Twitter @Doev


3 reacties op Sony SmartWatch 2

 1. Bart Koppens zegt:

  Hallo Phone House,

  Kunnen jullie deze niet weggeven om te reviewen?

  gr,

  Bart

 2. Dennis zegt:

  Is het al bekend wanneer de Sony smartwatch 2 in de winkel ligt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*

Top ↑
 • Nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Volg Phone House online

  Volg Phone House op Facebook   Volg Phone House op Twitter   Volg Phone House op GooglePlus  

 • Verder lezen

  Bezoek de Phone House Webshop
  Doe de verlengingscheck
  Phone House op Twitter

 • Volg ons op Facebook!