Smartphone Gadgets

Natuurlijk heb je hoezen, covers, bumpers, handschoenen, docks en speakers die leuk en handig zijn.  Maar als je echt het maximale uit jouw telefoon wil halen zijn er nog genoeg accessoires en smartphone gadgets die een stapje extra maken. Voorbeelden hiervan zijn drones, lenzen, statieven en geavanceerd GPS-materiaal! Hier een greep uit enkele supergave smartphone accessoires en gadgets.

Next level filmen
Om de meeste telefoons zitten steeds krachtigere camera’s en daarmee kan je best een leuke film schieten dat bewees  Johan Dijkstra die onlangs een prijs won voor ‘Best Film’ in San Francisco iPhone Film Festival. Bekijk hier het indrukwekkende resultaat. Wil jij jezelf ook onderdompelen in een filmische ervaring? Hieronder een aantal accessoires die je op weg kunnen helpen:

  • Het bedrijf Phocus heeft tal van filmhulpmiddelen voor je iPhone: statieven, houders en lenzen. Het beste op de markt voor redelijke prijzen.
  • Olloclip:  een drie-in-één lens. In het grotere geheel zit een groothoeklens, een fisheye en een macrolens verpakt. Door enkele grote technologie blogs wordt dit product geroemd voor het op een toegankelijke en originele manier filmen en fotograferen.
  • Bubblecam: geen blinde vlek te bekennen met deze  360° camera. Is geschikt voor iPhone 4,5 en Samsung Galaxy SIII.
  • Er zijn ook tal van apps die je opname een stuk filmischer kunnen maken waaronder: TimeLapse, Filmic Pro (beide iPhone), LapseTime en LgCamera (beide Android).

Vliegen met je smartphone
Je telefoon kan in sommige gevallen ook dienen als afstandsbediening zoals bij deze Parrot Drone waarvan afgelopen zomer een tweede versie verscheen:

Super makkelijk te bedienen met je smartphone of tablet en met mooie resultaten die je makkelijk terug kan kijken met de ingebouwde usb-aansluiting. De camera is ten opzichte van zijn voorganger sterk verbeterd en ook de besturing is een stuk simpeler geworden. Vrijwel iedereen kan simpel een rondje vliegen nadat je de drone via Wi-Fi hebt verbonden met je smartphone of tablet. Een heel gaaf apparaatje dat je zowel binnen als buiten kan bedienen.

Anti-fietsendiefstal app
Tot slot een gadget die de markt nog niet heeft betreden maar wat mij betref dé oplossing is voor fietsendiefstal. De  Bike Spike is een GPS-locator voor je fiets. Je bevestigt het apparaatje op je fiets en vervolgens weet je altijd waar je fiets zich bevindt. Mocht je fiets gejat zijn dan kan je via de applicatie vrienden alerten en de locatie van je fiets nagaan. Dat is overigens nog niet alles. De Bike Spike moet ook gaan dienen als meetapparaat voor sporters en heeft een open structuur zodat iedereen de software kan bewerken.

Ken jij nog een gave applicatie, accessoire of gadget?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant