Smartphone commercials

De concurrentie op de smartphone markt is groot, daarom werken de fabrikanten aan de beste hardware, het mooiste design en is gebruikersgemak van groot belang. De meeste elektronicagiganten zorgen naast een goed toestel ook voor enorme marketingcampagnes, twee redenen waarom bijvoorbeeld je de launch van de  Samsung Galaxy S4 bijna niet hebt kunnen missen.

Vooral vanwege de reclamestunts en campagnes steeds grootser worden zetten we de beste en leukste smartphone commercials en campagnes onder elkaar. Ook enkele parodieën mogen niet ontbreken.

Samsung Galaxy SII
We beginnen met een grappige Samsung commercial waar de iPhone flink in de zeik wordt genomen. Waarom staan deze mensen ook alweer in de rij?

Sony Xperia Z, een nieuw icoon
Het nieuwe toestel van Sony probeert de mobiele telefoon te revolutioneren net zoals ze in het verleden iconische producten als de Walkman en de Playstation in de markt heeft gezet. Met deze smaakvolle commercial benadrukken ze de successen uit het verleden en linken die met het heden. Je kunt na het zien van de commercial ook nog doorklikken voor een making of.


Samsung Galaxy 4 Unpacked
Zoals ik al in de inleiding vertelde heeft Samsung met de  S4 de aandacht op zich gevestigd dankzij een goed toestel, maar daarnaast ook een gigantische marketing campagne. Zal de S4 net zo’n succes worden als de S3? Met onderstaande video werden we een tijdje geleden warm gemaakt voor de lancering die plaatsvond in New York.


There’s an app for that
Met de komst van de iPhone introduceerde Apple niet veel later ook apps. Apps overheersen de smartphones en de iPhone in het bijzonder. Met de term “There’s an app for that” klopt Apple zich even op de borst. Een goede oneliner die een klassieker is geworden. De herkomst van deze term ligt bij deze commercial.

Langste iPhone ooit
Apple staat bekend om de gelikte launchfilmpjes die door de bestuurders op authentieke manier worden gepresenteerd. Het grootste, dunste, lichtste en vooral beste ooit. Superlatieven komen vaak te kort. Dat zorgt ook vooral tal van hilarische parodieën. Zoals deze extra lange iPhone.


Facebook Home
Om af te sluiten een recente commercial van  Facebook Home, waarin Facebook CEO Zuckerberg zelf figureert.  Geen fabrikant, maar Facebook heeft wel een gigantische invloed op de mobiele mark. Daarom verdiend deze commercial ook een plekje. Pas op voor gillende geiten.

Ken jij nog een grappige, mooie of interessante smartphone commercial? Deel het in de reacties.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant