Serious Request 2013

Header serious request

Gisteren hebben de mannen van 3FM zich het Glazen Huis in Leeuwarden opgesloten om weer keihard te vasten voor Serious Request. Het thema van dit jaarlijkse evenement is in 2013: “Let’s clean this shit up!” Alles staat tot en met 24 december in het thema van kindersterfte als gevolg van diarree. Dit is wereldwijd een groot probleem en hier moet wat aan gedaan worden! Lees hier meer over Serious Request 2013, bijpassende apps en hoe jij Phone House kunt helpen met een donatie.

Over Serious Request

Sinds 2004 organiseren 3FM en het Rode Kruis een inzamelingsactie voor een goed doel. Tijdens deze actie geven drie 3FM dj’s hun voedsel en privacy op om zo veel mogelijk geld op te halen. Mensen kunnen doneren door een verzoekplaat aan te vragen, te bieden op een van de producten die BN’ers veilen of door mee te doen aan een van de vele particuliere acties.

De eerste editie in Utrecht haalde een bedrag van 915.955 euro op en dit succes is alleen maar gegroeid: vorig jaar wist Serious Request in Enschede zelfs 12.251.667 euro te incasseren voor het goede doel!

Over Serious Request 2013

De tiende editie van Serious Request in Leeuwarden staat in het teken van hygiëne en diarree. Vooral kinderen tot vijf jaar zijn dankzij het gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten vatbaar voor deze ziekte. Waar diarree in Nederland een ongemak is waar je in enkele dagen overheen groeit, leidt het in armere landen in de wereld tot uitdroging en afbreuk van het weerstandsysteem. Dit is vooral voor kinderen tot vijf jaar gevaarlijk omdat deze kinderen nog weerstand op moeten bouwen.

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar de opbouw van sanitaire voorzieningen, schoon drinkwater, zeep, ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen) en kennisdeling over hygiëne.

Serious Request op de telefoon

Serious Request is natuurlijk ook op de smartphone te volgen. Wil je goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het glazen huis, raden wij de app van 3FM en de app van Leeuwarden zelf aan:

3FM-app       
Met de 3FM-app kun je live Serious Request TV kijken en 3FM luisteren, wat op zich al best gaaf is. Maar je kunt met de app ook op een plaat bieden, doneren, een actie starten en aan de veiling mee doen. De app geeft je het laatste nieuws over het glazen huis, de sapjes die de dj’s moeten drinken en de donaties.

Leeuwarden app    
Wil je langs gaan bij het Glazen Huis? Dan is de Leeuwarden app een must! De app laat zien wat het actuele programma voor Serious Request in de binnenstad is, wat men via social media zegt, hoe je bij het glazen huis kunt komen en waar je het best in Leeuwarden kunt shoppen. Samen met de 3FM app mis je niks van Serious Request!

Phone House doneert!

Ook Phone House draagt zijn steentje bij aan Serious Request. Vorig jaar hadden we samen met Samsung een actie waar we 50 euro per verkochte Samsung telefoon aan het goede doel gaven, maar dit jaar kun je ons ook helpen als je nog niet toe bent aan een nieuwe telefoon! Wanneer je bij ons nagaat wanneer je weer kunt verlengen, doneren wij een euro aan Serious Request! Wanneer je kunt verlengen krijg je een vrijblijvende notificatie dat je verlengbaar bent, zodat je dit niet meer zelf uit hoeft te zoeken!

Vul de verlengingschecker nu in via www.phonehouse.nl/serious-request/

 

Update 24 december:
Dankzij jullie hulp hebben wij dit jaar 1.000 euro aan Serious Request kunnen doneren!
Bedankt voor alle hulp!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant