Samsung wil opvouwbaar scherm uitbrengen

Vanuit verschillende bronnen wordt vernomen dat Samsung volgend jaar in 2018 de eerste Smartphone wil uitbrengen met een opvouwbaar scherm. Koh Dong-jin, de directeur van de Smartphone afdeling, heeft vorige week dinsdag in een interview gezegd dat de telefoon met opvouwbaar scherm op de planning staat.

Samsung_flexibel_scherm

Hoewel er al langere tijd geruchten zijn dat het opvouwbare scherm eraan zit te komen, blijkt de bevestiging nu eindelijk daar. Wanneer dit precies gaat gebeuren in 2018 is helaas nog onbekend. Koh heeft aangegeven dat Samsung het apparaat wil lanceren wanneer zij er helemaal klaar voor zijn. Waarschijnlijk is de technologie die nodig is nog niet helemaal ontwikkeld en zal er bij Koh de hoop zijn dat dit tegen volgend jaar wel ontwikkeld is.

Volgens ZDNet wordt het nieuwe toestel met opvouwbaar scherm uitgebracht in de Note-lijn. Mocht dit zo zijn, dan zal het toestel waarschijnlijk rond de herfst volgend jaar gepresenteerd worden. Het meest logische is dat Samsung zal gaan werken met flexibele OLED-schermen, deze gebruiken ze immers ook al voor de Samsung Galaxy S8 en S8+.

De Galaxy Note 8, het nieuwste toestel van Samsung, doet het volgens Koh twee keer zo goed in de voorverkoop als de Galaxy Note 7. Zoals we weten moest dat toestel uiteindelijk uit de schappen worden gehaald vanwege brandgevaar. Dit heeft Samsung miljarden gekost. Het opvouwbare scherm zou Samsung zeker terug op de kaart zetten en het zou de nieuwste innovatie zijn met betrekking tot smartphones.

opvouwbare-samsung[1]

Share

Ook interessant