Samsung Gear S – een smartwatch met 3G

Samsung timmert hard aan de weg met haar smartwatch-collectie. Tegelijkertijd met de aankondiging van de LG G Watch R, heeft het Koreaanse bedrijf de Samsung Gear S aangekondigd; een smartwatch die zonder telefoon kan functioneren. 

De Gear S heeft op de achterkant namelijk niet alleen een hartslagmeter, maar ook ruimte voor een simkaart. Met deze simkaart kun je direct via je smartwatch bellen, sms’en en internetten, zonder dat je de telefoon op zak hoeft te hebben. Hier heb je natuurlijk wel een extra abonnement of prepaid-kaart voor nodig. Wil je dit liever niet, dan kun je het horloge gewoon met Bluetooth aan je Samsung Galaxy-telefoon koppelen, zoals elke andere smartwatch.

voor en achteraanzicht

De Gear S heeft een 2″ Super AMOLED scherm met een resolutie van 360 x 480 pixels. Dit is veel groter dan de 1,63″ van de andere Samsung Gear smartwatches, maar omdat het scherm licht gebogen is, valt dat in de praktijk minder op. Net als de meeste andere Gear smartwatches draait dit klokje op Samsungs’ eigen besturingssysteem Tizen; een op Linux gebaseerd systeem die afgelopen week de grens van 1000 apps behaalde. Je hebt dus zat keuze aan apps en watch-faces in de market.

Het klokje is stof- en spatwaterdicht (IP67), heeft Bluetooth 4.0, WiFi, GPS en diverse (sport-)sensoren (gyroscoop, harslagmeter, een barometer en kompas). De ingebouwde GPS wordt gebruikt voor voetgangersnavigatie met Nokia HERE Maps en is een meerwaarde tijdens het sporten. De smartwatch houdt met Nike+ zelfstandig je hardlooprondje bij, waardoor je geen losse telefoon meer mee hoeft te nemen tijdens het sporten.

De Gear S wordt in de loop van oktober in de winkels verwacht voor een adviesprijs van 399,-.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant