Samsung Gear Live

De Samsung Gear Live is Samsungs eerste smartwatch met Android Wear, Googles nieuwe besturingssysteem voor wearables. Het is opvallend dat Samsung zich nu ook richt op Android Wear, na alle andere wearables het besturingssysteem Tizen mee te geven. Zelfs de Samsung Galaxy Gear uit 2013 heeft een update gekregen naar het op Linux gebaseerde Tizen. De Gear Live is nu de enige Samsung smartwatch met Android en gaat de concurrentie aan met de LG G Watch, al onderscheidt de Gear zich op een aantal belangrijke punten. 

De Samsung Gear Live lijkt van buiten veel op de Samsung Gear 2: beide horloges hebben een 1,63″ rechthoekig scherm, een resolutie van 320 x 320 pixels, hebben een opvallende metalen rand en zijn licht gebogen voor ultiem draaggemak, maar de Gear Live mist de fysieke home knop en de camera. Het nieuwe horloge van Samsung heeft echter wel een fysieke aan-uit knop, wat de grote concurrent van LG niet heeft.

Het horloge is 38 x 56 x 8,9 mm groot en weegt 59 gram, waarmee het uurwerk iets breder, maar ook dunner is dan de LG G Watch. De smartwatch is in totaal vier gram lichter dan LG, geen noemenswaardig verschil dus. Qua specificaties zijn de horloges identiek aan elkaar. Beide smartwatches hebben dezelfde Qualcomm Snapdragon 400 processor, 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslaggeheugen die niet uitbreidbaar is. Het apparaat maakt met Bluetooth Low Energy verbinding met de smartphone, wat geen nadelig effect heeft op de accuduur. Je moet er wel van uitgaan dat de 300 mAh accu niet erg groot is, waardoor je het uurwerk bij gemiddeld gebruik dagelijks moet opladen.

Net als de LG is de Samsung Gear Live IP67 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij bestand is tegen stof en water. Maar Samsung zorgt voor een reden om het horloge nat te maken: het slimme klokje heeft namelijk een hartslagmeter op de achterkant, zodat je ‘m ook goed kunt gebruiken tijdens het sporten! Op het moment kun je deze meter alleen nog gebruiken als gimmick. Wanneer je ‘Ok Google, Show me my heart rate’ zegt, wordt je hartslag in enkele seconden gemeten. Het aantal Android Wear sportapps die een hartslagmeter gebruiken zijn nu nog beperkt, maar Samsung kennende zal dit in no-time geïntroduceerd worden.

De Samsung Gear Live wordt in de loop van september bij ons verwacht.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant