Samsung Galaxy Note Edge komt toch naar Nederland

Ondanks eerdere berichten heeft Samsung besloten om de Galaxy Note Edge alsnog in Nederland uit te brengen. De phablet, die veel weg heeft van de Samsung Galaxy Note 4, valt vooral op door het unieke gebogen display aan de linkerzijde. De telefoon is vanaf deze week in beperkte oplage verkrijgbaar. 

De Galaxy Note Edge is één van de meest innovatieve telefoons van dit moment, maar dit ligt deze keer niet niet aan de (bovengemiddelde) specificaties: het 5.6″ qHD beeldscherm, de 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie, de megasnelle 2.7 GHz quad-core processor, 3GB RAM geheugen, 32GB opslaggeheugen en S-Pen stylus. Nee, de Note Edge heeft zoals de naam al doet vermoeden een gebogen rand aan de rechterkant, die de gebruiker van extra informatie voorziet.

Dit gebogen scherm geeft de gebruiker de mogelijkheid om multitasking naar een nieuw niveau te brengen. Het gebogen display geeft met direct informatie over laatst gebruikte apps, notificaties en andere functies – zelfs als de telefoon in een gesloten cover zit. Wanneer je een film kijkt kun je nu nieuwsupdates, de laatste voetbalscores of berichten op het Edge display ontvangen, zonder dat dit de filmbelevenis belemmert. 

 

filmpje

De informatie die je op het gebogen dispay te zien krijgt, is naar eigen smaak in te delen. Stel zelf in of je een snelle toegang tot je apps wilt, live sport- of nieuwsuitslagen ontvangen of plaats snelkoppelingen tot handige tools als een rekenmachine. En wanneer er een push-notificatie of een inkomende oproep komt, wordt deze informatie ook in het Edge display vertoond.

 

Verschil tussen de Note Edge en de Note 4

De Galaxy Note Edge heeft veel overeenkomsten met de Galaxy Note 4. Beide telefoons hebben dezelfde processor, camera en metalen frame. Ook softwarematig zijn er overeenkomsten: de telefoon is net als de Note 4 te bedienen met de S-Pen stylus en is uitermate geschikt om te multitasken door middel van de split-screen functie. Maar er zijn ook verschillen tussen de telefoons:

Scherm
Zoals wel verwacht is het scherm anders dan het scherm van de Note 4. Het (hoofd)scherm zelf is 0.1″ kleiner en buigt zich om de rand heen. De resolutie is praktisch hetzelfde gebleven: beide telefoons hebben een kleurrijk qHD display.

Hoofdscherm
Het hoofdscherm van de Note Edge heeft een andere interface gekregen, omdat er meer informatie op Edge-display te zien is. Op dit display staan de snelkoppelingen tot de gewenste apps, terwijl je op het hoofdscherm enkel het ’telefoon-icoontje’ en de ‘app-drawer’ te zien krijgt.

Grootte
Ook de afmetingen verschillen tussen beide telefoons. Door het Edge display is de Note Edge 5 millimeter breder geworden. Ook is de nieuwe Samsung 2 millimeter korter en 0.2 millimeter dunner.

Accu
Er zit ook een klein verschil in de accu: de Galaxy Note Edge heeft een 3000 mAh accu gekregen, terwijl de Note 4 een 3220 mAh accu heeft. De dag haal je er makkelijk mee, aangezien de Note 4 één van de beste accu’s van dit moment heeft. Daarnaast krijg je ook  bij de Note Edge een snellader, waarmee je in een half uur tijd de accu tot 50% kunt volladen.

Beschikbaarheid
De Note Edge komt in zeer kleine oplage beschikbaar, waardoor je niet alleen een snel, maar ook een een uniek toestel in handen hebt. De heb-factor is er dus ook erg hoog van. De Note Edge is vanaf nu te verkrijgen in al onze Samsung Experience Stores:

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant