Samsung brengt de leukste telefoons tot nu toe

Er is geen tijd om stil te staan in de telefoonwereld! We zijn nog maar net aan 2017 begonnen en daar staat al een eerste lading spannende nieuwe toestellen klaar. Als je nu denkt dat het nog te vroeg in het jaar is voor indrukwekkende onthullingen dan heb je het mis. Daarom zetten de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen nu al voor je op een rij.

Samsung Galaxy A3 en A5 (2017)

Deze jongste aankondiging van Samsung is er alvast eentje waar iedereen erg blij mee is: de nieuwe Samsung Galaxy A modellen! Deze betaalbare klasse van Samsung-telefoons heeft begrijpelijkerwijs veel fans omdat je voor dezelfde prestaties doorgaans veel meer betaalt. De A3 en A5 zullen deze fanbase ongetwijfeld nog verder gaan uitbreiden. Met een octacore processor, 13MP camera en 2GB RAM hebben beide telefoons een mooie hoeveelheid power meegekregen.

Wie voor de Samsung Galaxy A5 gaat krijgt een 5,2 inch display, kies je voor een A3 dan heb je een 4,7 inch display. De batterijduur zal je zelden in de steek laten met 3000 mAh en dankzij een extra SD slot kan je het intern geheugen van 32GB met 256GB vergroten. Allemaal erg mooie kwaliteiten voor de prijzen die Samsung noemde op de techbeurs: je hebt al een A3 voor € 329,- en een A5 voor € 429,-. galaxy-a5-2017-officieel Asus Zenfone AR

Asus is misschien niet de naam die je meteen associeert met telefoons, maar ook deze fabrikant waagt zich nu op de markt. Dat doen ze met een primeur: de Asus Zenfone AR is de eerste telefoon die 8GB RAM (!) in huis heeft. Dat is een waanzinnige hoeveelheid voor een smartphone en staat garant voor een erg snelle gebruikservaring.

Die prestaties komen goed van pas, want de Zenfone AR beschikt over een camera die op zichzelf 23MP foto’s levert. Deze camera neemt vervolgens 4 foto’s en legt die op elkaar in verschillende layers. Zo krijg je een gecombineerd beeld van 92MP en dat is meer dan welke telefooncamera dan ook!

Met die hoge beeldkwaliteit is de Zenfone AR een van de eerste modellen die Google Tango aan kan. Tango is een nieuw platform van Google voor Augmented Reality (AR) waarmee de telefoon je fysieke omgeving scant: de sensoren en camera maken samen een 3D-beeld. Vervolgens kan de telefoon informatie tonen “op” je omgeving. Vergelijk het met hoe je de Pokémon in Pokémon GO om je heen kan zien rondlopen.

Maar dat is niet het enige wat deze telefoon kan, ook Virtual Reality (VR) wordt ondersteund via Google Daydream. Dat betekent dat de Zenfone AR de eerste is met verschillende features: het is de eerste telefoon met 8GB RAM, pas de tweede met Google Tango en de eerste telefoon die zowel AR als VR ondersteunt. Een sterk staaltje van Asus, en we kijken er naar uit om deze telefoon eens grondig te testen.

Honor Magic

Deze Honor Magic doet zijn naam alle eer aan! Honor heeft zijn best gedaan om magie op te wekken met allerlei innovatieve features. Zo kreeg deze Magic een gebogen AMOLED scherm met een resolutie van 2560 x 1440, een supersnelle Kirin 950 processor en 4GB RAM voor vlotte prestaties. De dubbele camera achterop is iets dat we al vaker hebben gezien maar wat nieuw is is het volledig glazen omhulsel van het toestel. Het design van dit toestel is trouwens origineel te noemen en neemt een stapje terug van de tendens om de iPhone’s en Samsung’s van deze wereld te imiteren.

Dan komen we bij het indrukwekkendste aan de Magic: de software. Nooit zijn we dichter bij een smartphone gekomen die ook echt “smart” is! Binnenin de Honor Magic zit namelijk een AI die observeert en leert. Een voorbeeld: je kan met de selfiecamera je gezicht scannen, waarna de Honor Magic je berichten enkel laat zien als jij zelf je telefoon vastneemt. Jij ziet dus een melding over nieuwe berichten, terwijl iemand anders helemaal geen melding te zien krijgt. Dat maakt de Magic net dat beetje intuïtiever in gebruik, en geeft dit model net dat beetje meer!

Vond je dit artikel leuk? Volg Phone House op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste telefoonnieuws.

 

Share

Ook interessant