Samsung aankondigingen op IFA 2014

Afgelopen maand was een drukke maand in telecomland. Naast de nieuwe line-up van Apple, hebben andere fabrikanten hun nieuwe ontwikkelingen op de IFA beurs in Berlijn gepresenteerd. Op deze jaarlijkse beurs laten de grootste fabrikanten hun nieuwe gadgets zien. Opvallend waren de Samsung aankondigingen: het Koreaanse bedrijf was met veel meer gekomen dan vooraf gedacht. 

 

Blog header

Note 4

In de afgelopen jaren heeft Samsung de IFA beurs gebruikt om de nieuwste telg in de Note serie aan te kondigen. Het kwam dus als geen verrassing dat Samsung tijdens deze beurs de nieuwe Galaxy Note 4 presenteerde. De behuizing van de nieuwe Samsung is iets kleiner geworden dan de Note 3, al is het schermformaat even groot gebleven. De grootste ontwikkeling van de behuizing zit wel in het frame: het nieuwe metalen frame zorgt net als bij de Galaxy Alpha voor een steviger gevoel en zakelijker uiterlijk.

Het 5,7″ scherm heeft een flinke boost gekregen: de Note 4 een quad-HD scherm die zorgt voor betere kijkhoeken en contrasten. De drukgevoelige S-Pen is nog verder ontwikkeld en de telefoon is geoptimaliseerd voor health-apps. Net als de andere high-end Samsungs van dit jaar, heeft de Note 4 een hartslagmeter en een vingerafdruklezer. Nieuw is de UV-sensor, die nu ook de zonkracht kan meten.

Lees verder over de Samsung Galaxy Note 4

 

Note Edge

De Samsung Galaxy Note Edge kwam echter wel als verrassing. Samsung bracht eerder dit jaar de Samsung Galaxy Round op de markt, Samsungs’ eerste telefoon met een gebogen scherm. Tijdens de IFA beurs heeft Samsung de Note Edge als opvolger van deze telefoon aangekondigd. De Edge heeft ook een gebogen scherm, maar dit heeft nu echt een meerwaarde. Op het scherm aan de zijkant van de telefoon komen notificaties en informatie over de laatst gebruikte apps, zelfs als de cover gesloten is. Geïnteresseerden moeten we helaas teleurstellen: net als de Galaxy Round verschijnt deze telefoon vooralsnog niet in Nederland.

 

VR1

Gear VR

Een andere grote verrassing op de IFA Beurs was de aankondiging van een virtual reality headset: de Samsung Gear VR. Deze headset is anders dan de VR headsets van de concurrenten: normaal moet je de bril op een computer aansluiten en heeft de bril een eigen scherm nodig. De Gear VR heeft al deze kabels niet nodig, het is namelijk een verlengstuk van de Note 4! De telefoon klik je in de bril zodat qHD scherm en de processor van de telefoon gebruikt kunnen worden. In het apparaat zitten aparte lenzen die het beeld van de telefoon omzetten in echte 3D beelden die met een kijkhoek van 96 graden te zien zijn. Je kunt door de Gear VR helemaal rond kijken, zodat het echt lijkt alsof je midden in de game of film zit.

Met de stap naar virtual reality zet Samsung de film- en game industrie op scherp. Gamen doe je met een losse controller en dan zit je echt in het spel. Dit zien wij niet als enkel een gave gimmick, maar een echte vooruitgang is in de beleving van je game. Daarnaast is het met de Gear VR ook mogelijk om films te kijken en zo echt middenin de film te zitten. Met de aankondiging van het kickstarter project Oculus Rift gaf Hollywood al aan interesse in de VR-technologie te hebben, maar nu ook bedrijven als Samsung hierin investeren zal deze ontwikkeling alleen maar sneller komen.

 

voor en achteraanzicht

Gear S

Samsung heeft op de beurs ook een nieuwe smartwatch aangekondigd: de Samsung Gear S. Deze stof- en waterdichte smartwatch onderscheidt zich op een belangrijk punt van andere slimme horloges: hij heeft namelijk ruimte voor een simkaart! Hierdoor hoeft het horloge niet meer gekoppeld te worden aan een smartphone en kun je gewoon bellen, sms’en en e-mailen vanaf je horloge. Als je er geen simkaart in stopt kun je ‘m gewoon via Bluetooth koppelen, zoals elke andere smartwatch.

Lees verder over de Samsung Gear S.

 

circle

Gear Circle

De Gear Circle is Samsungs’ nieuwste headset. De headset is ontworpen als een ketting met een ingebouwde headset. Als je gebeld wordt zal de ketting trillen en kun je de oordopjes uit de headset halen om te bellen. De headset is volledig hands-free. Wanneer een notificatie binnen komt kun je door middel van tekst-to-speech een vervolgactie regelen.

 

Wat vinden jullie de mooiste Samsung aankondiging op de IFA Beurs? Zie jij jezelf al met de Samsung Gear VR lopen, of denk je dat dit toch nog niet zal aanslaan? En wat vinden jullie van de Note 4 en Note Edge? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant