Relevant Holdings neemt de BAS Group over

iCentre, Dixons en MyCom, onderdeel van de vorige week deels failliet verklaarde BAS Group, maken een doorstart onder de nieuwe eigenaar Relevant Holdings. Dit zijn de curator van BAS Group, Jan Padberg van HVG, en Relevant Holdings vandaag overeengekomen. Relevant Holdings is onder meer eigenaar van telecom-retailketens Optie1, Phone House en Typhone.nl. Het faillissement over de in surséance verkerende dochterbedrijven van BAS Group werd vorige week maandag uitgesproken.

Alle 24 iCentre-winkels, ruim 30 Dixons-winkels en 22 MyCom-winkels, waaronder 9 winkels van franchisenemers, blijven dankzij de doorstart open, evenals de webwinkels van de drie ketens. Dankzij de doorstart is naar verwachting voor circa de helft van de meer dan 1.000 medewerkers van BAS Group zicht op een nieuw dienstverband.

Apple Premium Reseller iCentre maakt een volledige doorstart inclusief Apple Repair, de door Apple gecertificeerde service- en reparatiedienst. Relevant Holdings heeft de intentie om de omni-channelfocus van de drie winkelformules voort te zetten. Naast een groot deel van de winkelformules wordt ook verzekeraar Harmony overgenomen door Relevant Holdings. Harmony richt zich onder meer op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelectronica. De activiteiten van Harmony worden ongewijzigd voortgezet. De voor de overname benodigde toestemmingen worden aangevraagd bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In een toelichting zegt Henk Kamsteeg, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holdings, verheugd te zijn dat met de doorstart een flink deel van de werkgelegenheid kan worden gered: “Voor medewerkers die hun werk vaak met hart en ziel verrichten, is elke baan die behouden kan worden er één. En veel trouwe klanten zullen blij zijn ook in de toekomst weer gewoon bij hun favoriete winkel terecht te kunnen.”

Eerder dit jaar nam Relevant Holdings al de Nederlandse tak van telecomretailer Phone House met ruim 200 winkels over. Met de over te nemen vestigingen erbij groeit de door Relevant Holdings aangestuurde retailgroep naar bijna 350 winkels en een merkenportfolio dat onder meer Dixons, iCentre, MyCom, Optie1, Phone House en Typhone.nl omvat.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant