De Paperfold: een vouwbare smartphone met E-Ink scherm

De technologie staat niet stil, zeker niet op het gebied van smartphones. Afgelopen jaar was de meest innovatieve smartphone de LG G Flex: een buigbare smartphone met een zelfhelende achterkant. De concept smartphone ‘Paperfold’ gaat nog een stap verder met een volledig opvouwbare smartphone met e-ink scherm.

De Paperfold is een prototype waarbij je tot drie verschillende schermen aan elkaar kunt klikken om meer data te zien. Door de schermen te buigen kun je bepaalde handelingen verrichten: krijg een groot toetsenbord door de schermen als een laptop te buigen, een volledige landkaart als je de schermen in Google Maps naast elkaar legt of gebruik de achterkant van de telefoon om binnenkomende berichten te lezen tijdens het bellen.

Het gebruikte e-ink scherm kennen we al een tijdje uit e-book readers en smartwatches als de Pebble en hebben sinds de introductie een grote schare fans gekregen. De e-paper displays zijn (net als echt papier) heel goed te lezen in de zon en ze zijn ontzettend energievriendelijk. Zo gaat een Pebble smartwatch een week op een acculading en kan een e-book reader een accuduur van een maand hebben! De kanttekening is dat het even duurt voor de pagina ververst is en dat  e-ink schermen met kleurendisplay nog zeldzaam zijn.

Zie hier de Paperfold in werking: 

 

Het is natuurlijk nog een concept, maar het is altijd mooi om te zien wat er mogelijk is. Zie je toekomst in deze technologie? Verwacht je dat we over 10 jaar allemaal een e-ink scherm in de smartphone hebben? Of denk je dat dit concept compleet niet zal slagen? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant