OwnFone, de telefoon voor blinden

Touchscreens zijn een geweldige uitkomst voor velen, maar zijn niet altijd even handig voor mensen met een handicap. Blinden of mensen met beperkt zicht hebben weinig aan een smartphone; er zijn geen fysieke knoppen waardoor het altijd raden is waar je op klikt. Telefoonmaker OwnFone, die eerder speciale telefoons voor bejaarden en kinderen  maakte, komt nu met een telefoon voor blinden.

OwnFone levert zwaar gestripte telefoons voor mensen die niet goed overweg kunnen met de knoppen op ‘gewone’ telefoons. Omdat de 3D-geprinte telefoon helemaal zelf samen te stellen is, maak je alleen knoppen voor de personen die je wil bereiken. Wanneer een normaal toetsenbord te lastig is, neem je een toetsenbord met alleen foto’s of namen van de mensen die je wil bellen.

OwnFone wil met de ‘Braille telefoon’ een nieuwe doelgroep aanspreken die tot nu toe altijd overgeslagen is. De telefoon heeft vier grote knoppen die dankzij de 3D-printtechnologie zelf vorm te geven zijn. Zo kun je de namen van vier contacten in Braille of opstaande tekst aanmaken.

Een 3D-geprinte Braille telefoon zal voor 75 euro op de markt komen. Of dit een groot succes zal worden is alleen te betwijfelen. Enkele jaren terug werd namelijk al bekend dat bijvoorbeeld de iPhone ook heel handig is voor mensen met slecht zicht:

 

Bron: BBC 

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant