Bol.com en Albert Heijn: online bestellen en offline afhalen!

In februari nam Ahold Bol.com over en vanaf gister is daarvan de eerste service zichtbaar. Je bestellingen bij Bol.com kan je nu afhalen bij vestigingen van Albert Heijn. Hierdoor hoef je niet altijd thuis te zijn om je pakketje te ontvangen, ook wel eens fijn.

Veel mensen studeren of werken overdag en dat doen de bezorgers ook, dus ben je vaak niet thuis als de bezorger langs komt. In sommige gevallen wordt het pakketje bij de buurman afgeleverd, maar een onbetrouwbare buurman laat je liever niet achter met je gloednieuwe iPad. Bron:Ahold.com

Online bestellen en offline afhalen

Gelukkig komen er steeds meer oplossingen voor dit probleem. Sinds gisteren biedt Albert Heijn er dus ook ééntje. Je kan de bestelling van Bol.com nu bij de grootgrutter ophalen. Momenteel in ‘slechts’ 59 vestigingen, maar als de proef werkt worden dat er snel meer. Erg toegankelijk en goed te combineren met het doen van boodschappen. ’s Avonds online bestellen voor 22.30 en dan kan je de volgende dag vanaf 15.00 het pakketje offline ophalen. Ook voor het retourneren hoef je nu niet meer naar het postkantoor, dat kan gewoon bij de supermarkt. Het pakketje mag overigens niet groter zijn dan 50 x 50 x 170 centimeter.

Naast de AH bestaan er ook al andere van dit soort servicepunten om je pakketje op te halen bij een centraal punt. Zo is er Kiala, waar het pakketje wordt geleverd bij bijvoorbeeld een tabakszaak of tankstation in de buurt. Handig want er komt niemand aan de deur en je ontvangt een sms als je pakketje is ontvangen. Het probleem is alleen dat, in vooral kleinere plaatsen, de locaties nog relatief schaars zijn en vaak maar tot 18.00 open. Kan goed werken, maar (nog) niet voor iedereen.

Is er dan ook iets waar je altijd en overal af kan halen? Dat is wel in opkomst met het concept de Buren, hierbij kan je het pakketje afhalen in een kluis die 24 uur per dag toegankelijk is. Alleen zoals ik al zei is dat nog in opkomst en zijn er slechts drie vestigingen. Uiteindelijk wil de Buren naar een landelijke dekking, maar voor nu blijft het nog een beetje behelpen.

Persoonlijk vind ik de optie van Albert Heijn een goede toevoeging , vooral met Sinterklaas en kerst in aankomst ga ik zeker gebruik maken van de pakketservice. Vandaag bestellen, morgen boodschapjes doen en gelijk het pakketje ophalen. Ideaal!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant