[onderzoek] Beter presteren dankzij je smartphone

Heb je het gevoel dat je niet zonder de smartphone kunt? Moet je voor jouw gevoel weer terug naar huis wanneer je de telefoon vergeten bent, omdat je anders minder goed kunt presteren? Dat komt vaker voor dan je denkt! Een recent onderzoek wijst uit dat we tegenwoordig zo gewend zijn aan onze telefoon, dat we niet meer goed kunnen presteren zonder! 

Nu de mobiele telefoon zo gewoon geworden is, lijkt het bijna onmogelijk zonder smartphone te leven. Je hoort ook telkens vaker van mensen die een ‘leeg gevoel’ hebben wanneer ze een telefoon vergeten zijn. Dit komt vaker voor dan je zou denken: Onderzoek wijst uit dat het missen van een smartphone zelfs voor concentratie en prestatieproblemen leidt onder de smartphonegebruikers!

 

Het onderzoek

Het onderzoek is gedaan onder iPhone gebruikers in de leeftijd 18 tot 24 jaar. De mensen in de testgroep moesten individueel naar binnen komen en twee woordpuzzels doen. Degene die de meeste woorden kon vinden, ontving een cadeaukaart. Aan het begin van de test hadden alle deelnemers hun telefoon gewoon bij zich op tafel, in de broekzak of in de tas, maar halverwege de test werd tegen de deelnemers gezegd dat ze hun telefoon in moesten leveren. Deze telefoon werd vervolgens aan de andere kant van de zaal in het zicht neergelegd.

Dit had gelijk effect. Waar de deelnemers aan het begin nog 9 woorden per minuut konden vinden, was dit tijdens de tweede helft van de test nog maar gemiddeld 6 woorden per minuut. Dit terwijl de telefoon gewoon in het zicht lag en de betreffende deelnemer als enige in een ruimte was; er was geen reden om bang te zijn voor verlies.

Naast een minder goede concentratie, was er ook dat lichamelijk verschil merkbaar bij afwezigheid van een telefoon. Toen de telefoon overging steeg de hartslag en de bloeddruk van de deelnemers. En ondanks dat er werd verteld dat je niet op mocht staan, kon een van de deelnemers zich er niet van weerhouden om de telefoon terug te pakken en op te nemen.

 

Wat jij?

We zijn volgens het onderzoeksteam op een punt beland dat wij minder goed presteren zonder onze smartphone in onze omgeving. De smartphone is onderdeel van onszelf geworden en we hebben het nodig om rustig te kunnen blijven. Je kunt volgens het onderzoeksteam dan ook niet meer verbieden om een telefoon mee te nemen, maar moet enkel zeggen dat de telefoon op stil moet staan.

Hoe kijken jullie hiernaar? Zijn we echt zo afhankelijk geworden van onze telefoon? Laat het ons weten!

 

phone at home

 

Bron

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant