Telefoon opladen bij NS-oplader

De NS lijkt een oplossing te hebben gevonden voor een probleem dat veel mensen parten speelt; een lege batterij. Op het Centraal station in Rotterdam zijn ze momenteel een paal aan het testen die jouw batterij oplaadt terwijl je staat te wachten op de trein. Dus mocht je een keer vertraging hebben of je moet gewoon even wachten, dan is deze oplader ideaal. Tenminste als je snel bent want er kunnen maar twee telefoons tegelijkertijd worden opgeladen. Met dagelijks 110.000 mensen op het Rotterdamse station is dat behoorlijk weinig.

De NS vindt het apparaat een goed idee, maar de reizigers delen dat enthousiasme helaas niet. Afgelopen week hebben slechts 40 mensen de paal gebruikt. Dit terwijl het gebruik gratis is. Het matige gebruik zou vooral te maken hebben met de lastige instructies van de lader. Ook omliggende winkeliers zijn er niet over te spreken omdat ze veel vragen krijgen over de het gebruik van het apparaat.  Als we de foto bekijken kunnen we er niet omheen dat het inderdaad nogal wat tekst is voor zoiets simpels.

De paal werkt voor micro-usb, iPhone en losse batterijen. Ja je leest het goed, losse batterijen. Als je geen micro-usb of iPhone aansluiting hebt dan moet de losse batterij in een bakje die je vervolgens afsluit met een pincode. Allemaal handelingen die het er niet makkelijker op maken.

Het apparaat is gefabriceerd door Doqu en heeft de naam ChagR meegekregen. Na wat onderzoek op de website van de fabrikant kwam ik dit interessante filmpje tegen. Om verwarring te voorkomen, de NS heeft niet exact dezelfde versie. In de versie hieronder zie je namelijk dat je geld moet inwerpen en ook de micro-usb en iPhone kabel ontbreken. Desalniettemin is het een briljant filmpje dat nogal retro aanvoelt.

De eerste week van testen is dus niet fantastisch verlopen, maar de test loopt nog even dus wellicht slaat de stemming om. De test duurt drie maanden, daarna zal de NS uitbreiding overwegen op andere plaatsen. Heb jij toevallig al gebruik gemaakt van de gloednieuwe NS-oplader op het Centraal station van Rotterdam? Laat jouw mening achter! Een foto of video mag natuurlijk ook.

Bron: RTV Rijnmond

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant