Telefoon opladen bij NS-oplader

De NS lijkt een oplossing te hebben gevonden voor een probleem dat veel mensen parten speelt; een lege batterij. Op het Centraal station in Rotterdam zijn ze momenteel een paal aan het testen die jouw batterij oplaadt terwijl je staat te wachten op de trein. Dus mocht je een keer vertraging hebben of je moet gewoon even wachten, dan is deze oplader ideaal. Tenminste als je snel bent want er kunnen maar twee telefoons tegelijkertijd worden opgeladen. Met dagelijks 110.000 mensen op het Rotterdamse station is dat behoorlijk weinig.

De NS vindt het apparaat een goed idee, maar de reizigers delen dat enthousiasme helaas niet. Afgelopen week hebben slechts 40 mensen de paal gebruikt. Dit terwijl het gebruik gratis is. Het matige gebruik zou vooral te maken hebben met de lastige instructies van de lader. Ook omliggende winkeliers zijn er niet over te spreken omdat ze veel vragen krijgen over de het gebruik van het apparaat.  Als we de foto bekijken kunnen we er niet omheen dat het inderdaad nogal wat tekst is voor zoiets simpels.

De paal werkt voor micro-usb, iPhone en losse batterijen. Ja je leest het goed, losse batterijen. Als je geen micro-usb of iPhone aansluiting hebt dan moet de losse batterij in een bakje die je vervolgens afsluit met een pincode. Allemaal handelingen die het er niet makkelijker op maken.

Het apparaat is gefabriceerd door Doqu en heeft de naam ChagR meegekregen. Na wat onderzoek op de website van de fabrikant kwam ik dit interessante filmpje tegen. Om verwarring te voorkomen, de NS heeft niet exact dezelfde versie. In de versie hieronder zie je namelijk dat je geld moet inwerpen en ook de micro-usb en iPhone kabel ontbreken. Desalniettemin is het een briljant filmpje dat nogal retro aanvoelt.

De eerste week van testen is dus niet fantastisch verlopen, maar de test loopt nog even dus wellicht slaat de stemming om. De test duurt drie maanden, daarna zal de NS uitbreiding overwegen op andere plaatsen. Heb jij toevallig al gebruik gemaakt van de gloednieuwe NS-oplader op het Centraal station van Rotterdam? Laat jouw mening achter! Een foto of video mag natuurlijk ook.

Bron: RTV Rijnmond

Share


Over de auteur

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis. Twitter @Doev


5 reacties op Telefoon opladen bij NS-oplader

 1. Koen Hendriks @ koen_hendriks zegt:

  Als ze nou gewoon een paal neer zetten aangesloten op netstroom met een stuk of 20 usb poorten, kan iedereen zo de smartphone, tablet of ander apparaat erin duwen.. stuk eenvoudiger dan dit. Verbaast me nog wel dat ze geen geld vragen.

 2. sygys zegt:

  Zolang ze nog geen accus hebben die binnen een minuut opladen is dit vrij nutteloos. 2 uur bij een paal gaan staan wachten tot je accu vol is… dacht het niet!

  • Roald @ roaldcraenen zegt:

   Met die vertragingen van de NS spelen ze daar wel mooi op in 😉

   • Peter zegt:

    Hallo Roald,

    Wellicht een optie voor horeca zaken op stations om dit aan te bieden?
    In dat geval kan je tijdens je vertraging met een kop koffie in ieder geval je smartphone opladen!

    Groeten,

    Peter.

 3. Peter zegt:

  Hallo,

  Bedankt voor jullie reacties. Wij vinden het ook vaak fijn om zo weinig mogelijk tijd op een station door te brengen. Wat als deze paal in de trein zelf zou staan?

  Groeten,

  Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*

Top ↑
 • Nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Volg Phone House online

  Volg Phone House op Facebook   Volg Phone House op Twitter   Volg Phone House op GooglePlus  

 • Verder lezen

  Bezoek de Phone House Webshop
  Doe de verlengingscheck
  Phone House op Twitter

 • Volg ons op Facebook!