Nokia: het eind van een tijdperk

Wie heeft er geen gehad? Praktisch iedereen die de opkomst van de mobiele telefoon meegemaakt heeft, heeft ooit een Nokia gehad. Denk aan toestellen als de Nokia 3310, de onverwoestbare telefoon waarvan er 125 miljoen van verkocht zijn. Of de Nokia 8810, de eerste telefoon zonder uitstekende antenne of de opvallende Nokia NGage, die meer op een Game Boy leek dan een telefoon.

Vandaag is er officieel een einde gekomen aan het tijdperk Nokia met de officiële overname door Microsoft. 25 april 2014 zal de geschiedenisboeken ingaan als de datum dat Microsoft de Nokia Devices en Services overgenomen heeft, een resultaat van het partnerschap die de tech-giganten in februari 2011 zijn aangegaan.

nokiacompilatie

Microsoft Mobile

Wat er met de merknaam Nokia zal gebeuren is nog niet bekend. Er wordt al lange tijd gespeculeerd over de nieuwe merknaam ‘Microsoft Mobile’ die op de nieuwe smartphones zal pronken. Nokia ontkent echter dat dit de naam zal worden. Er is nog niks officieel bekend gemaakt over een naamswijziging, het bedrijf refereert op het moment nog naar ‘Het Nokia-merk van Microsoft’.

Weinig verandering

Maar wat gaat er wel veranderen? Voor de eindgebruiker weinig. Met de overname vallen de smartphone en mobiele telefoon-teams, het design team, het grotendeel van het fabricageteam en het marketingteam onder Microsoft. Het samengevoegde bedrijf blijft zich richten op eenvoud en elegantie in het design en gebruik.

tweet

Samen met Microsoft bracht Nokia al eerder Windows Phone toestellen als de Lumia 520 (tijdens de Mobile World Congress bekroond als de “Best Low Cost Smartphone), de Lumia 1020 met 41 MP camera en de Lumia 1520. Microsoft heeft het zelf over een kleurrijke dag, waar de samenwerking tussen beide bedrijven nog efficiënter zal worden en de giganten nog betere producten op de markt zullen brengen.

Gezien de toestellen van de afgelopen jaren zal het zeker een kleurrijke toekomst worden, maar het blijft zonde om zo’n groot merk te zien vertrekken.

De tijdslijn van de mobiele telefoons van Nokia

Klik hier voor een complete tijdslijn van het bedrijf Nokia.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant