Nintendo gaat 5 smartphone games uitbrengen

We hebben er lang op moeten wachten, maar er komen eindelijk Nintendo smartphone games aan! In maart is het Japanse bedrijf een samenwerking gestart met DeNA, een grote ontwikkelaar voor mobiele games. Samen zullen ze tot maart 2017 vijf games lanceren die speciaal ontwikkeld zijn voor smartphones. Het eerste spel staat op de planning voor het einde van dit jaar. 

Ook al heeft Nintendo een groot scala aan games in haar portefeuille, heeft het bedrijf ervoor gekozen om nieuwe games te maken. Wel zullen de spellen gebruik maken van bekende Nintendo personages. Nintendo heeft gekozen voor nieuwe spellen om de kwaliteit van de games zo hoog mogelijk te houden. Volgens CEO Satoru Iwata is de kans tot succes klein wanneer klanten de kwaliteit van het spel niet waarderen, zelfs wanneer het spel zich in het verleden al bewezen heeft. Wanneer Nintendo enkel de software naar smartphones zal overbrengen zal de speelstijl niet overeenkomen met hetgeen de klant gewend is.

Nintendo geeft met druk aan dat het uitbrengen van vijf games niet weinig is. Het bedrijf streeft ernaar om van elke nieuwe titel een hit te maken en kan de ruimte gebruiken om elk spel de aandacht te geven die het verdient. Ook na het uitbrengen van de games zal er nog steeds zorg besteed worden aan deze titels. Nintendo geeft ook aan dat de mobiele games niet in de weg komen te staan met hun consoles. Op dit moment zijn ze zelfs nog bezig met een nieuwe console met codenaam NX.

We zijn benieuwd met welke smartphone games Nintendo zal komen. Natuurlijk hopen we op nieuwe Pokémon en Mario games, maar de tijd zal het leren.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant