LG kondigt L70+ en L80+ aan

De Koreaanse fabrikant LG heeft voorafgaand aan de IFA beurs in Berlijn twee nieuwe telefoons in hun L-lijn aangekondigd: de LG 70+ en LG 80+. Deze nieuwe telefoons zijn een goedkoper alternatief voor de duurdere telefoons als de LG G3 en de LG G3 s, maar zijn toch uitgerust met enkele bekende kenmerken van de high-end LG smartphones. 

Als we de nieuwe telefoons vergelijken met de andere smartphones van het merk, valt gelijk op dat deze telefoons ook de herkenbare back-button hebben; iets wat de eerdere telefoons uit de L-lijn niet hadden. Door de knoppen op de achterkant van de telefoon te plaatsen kan LG de telefoon een stuk dunner maken. Het is aan het begin wel een beetje wennen dat deze knop hier zit, maar na een dag of wat wil je niks anders meer; tijdens het bellen heb je de wijsvinger al automatisch op deze knoppen. Tussen de knoppen op de achterkant zit ook de aan/uit-knop.

De nieuwe telefoons zijn ook de eerste telefoons in de L-serie die zijn uitgerust met een 8 megapixel camera en een quad-core processor. De camera interface is door LG simpeler gemaakt: de onnodige iconen zijn van het scherm gehaald zodat je niet op verkeerde knoppen drukt bij het maken van een foto.
De telefoons zijn ook beter ingericht voor selfies: de camera heeft een nieuwe sensor gekregen en heeft een verbeterde flitsfunctie. De camera is te activeren met een handbeweging zodat je de volle lengte van je arm kunt gebruiken voor het vasthouden van de telefoon. De front-camera heeft tevens een camera light, die zachter licht geeft bij portretfoto’s. 

Net als bij alle andere LG smartphones zijn ook deze telefoons te ontgrendelen met de Knock Code: je stelt een een patroon in waarmee je het toestel vanaf de standby-stand kunt ontgrendelen. Je hoeft het scherm dust niet eerst aan te zetten voor de pin-code.

knock code

 

LG L70+

De LG L70+ is de kleinste variant van de twee nieuwe telefoons. De telefoon heeft een 4,5″ scherm, een 1.2 GHz Quad-Core processor, 1 GB RAM geheugen en 4 GB opslag. Foto’s maak je met de 8 megapixel camera aan de achterkant of de VGA (0,3MP) camera aan de voorkant. Deze telefoon lijkt best veel op de huidige LG L70, maar dan met een upgrade in de processor (de L70 heeft dual-core) en de cameraresolutie (8 MP, i.p.v. 5).

De L70+ wordt uitgebracht in de kleuren zwart, wit, goud, rood en groen. Het is nog niet bekend in welke kleuren en voor welke prijs de telefoon in Nederland uit komt.

LG+L70+plus

 

LG L80+

De LG L80+ zal waarschijnlijk duurder op de markt komen dan de L70+. De telefoon heeft een 1.3GHz Quad-Core processor, 1 GB RAM geheugen en 8 GB opslag. Net als de L70+ zit er een 8 megapixel camera in, maar krijgt de voorkant een 1 MP camera.

De L80+ komt in de kleuren zwart, wit en goud op de markt. De datum van beschikbaarheid en prijs zijn ook van de L80+ nog niet bekend.

LG+L80+plus

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant