LG onthult designer smartwatch G Watch Urbane

LG timmert hard aan de weg met Android Wear smartwatches: na de LG G Watch en de populaire ronde LG G Watch R heeft het Koreaanse bedrijf haar derde smartwatch aangekondigd: de LG G Watch Urbane. De behuizing van dit nieuwe horloge is volledig gemaakt van metaal en richt zich op de stijlvolle trendsetter. 

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe smartwatch van LG is dat het horloge een klassieke vormgeving heeft gekregen. Waar de LG G Watch R een vrij robuuste, mannelijke uitstraling had, pakt de G Watch Urbane een bredere doelgroep. Het design van het horloge past goed bij bij formele gelegenheden en is perfect voor zowel een mannen- als vrouwenpols. Met het ontwerp lijkt LG de concurrentie op te zoeken met de Apple Watch, maar dan in een ronde variant met Android Wear. Vooral de gouden variant heeft dankzij de zachte kleur en vloeiende lijnen wat weg van de Apple Watch.

LG_WATCH_URBANE3+lr

Net als de G Watch R heeft de nieuwe LG smartwatch een volledig rond 1.3″ P-OLED scherm, maar heeft het horloge een smaller frame waardoor er slankere lijnen ontstaan. Hierdoor valt de nieuwe smartwatch eerder in de categorie mode accessoires voor dagelijks gebruik dan in de categorie tech-gadgets. Het horloge is ook compleet eigen te maken: naast de vele apps en de mogelijkheden om het klokje helemaal naar smaak aan te passen, is het bandje verwisselbaar met elk 22mm horlogebandje.

Onder de motorkap is de LG G Watch Urbane vergelijkbaar met de eerder uitgebrachte G Watch R. Niet alleen de schermgrootte, maar ook de processor, accu en geheugen zijn gelijk gebleven. We zien dit niet als een minpunt: tijdens het gebruik van de LG G Watch R waren we onder de indruk van de uitvoering van deze smartwatch. Het systeem is veelzijdig, werkt intuitief en we konden een ruime dag op een acculading doen, wat redelijk netjes is voor een smartwatch met een OLED scherm. Bij LG hoef je dus enkel op het ontwerp te letten wanneer je op zoek gaat naar een Android Wear smartwatch. Zo is er voor ieders smaak het meest ideale te krijgen.

Share

Ook interessant