LG kondigt de ronde ‘G Watch R’ aan

Tot nu toe had je met smartwatches niet veel keuze: wil je het maximale uit een horloge halen (berichten lezen, zien wie er belt, apps…) dan moet je met een vierkant scherm om je pols lopen. Maakt dat niet uit en neem je genoegen met alleen een melding van nieuwe berichten of gemiste oproepen, dan heb je meer keuze zoals de Cogito of Cookoo horloges. Het is misschien voor sommigen een hipper horloge maar je levert flink in op de functionaliteit. LG gaat hier verandering in brengen met de ronde LG G Watch R. 

Begin deze zomer had LG hun eerste smartwatch aangekondigd: de LG G Watch. Deze smartwatch is het eerste slimme horloge met Android Wear, Google’s nieuwe besturingssysteem voor wearables. Bij de aankondiging van de G Watch kwam Samsung met de Samsung Gear Live en zag de ronde Motorola 360 het licht. Nog voordat de ronde Motorola verkrijgbaar is, heeft LG ook een ronde smartwatch aangekondigd.

Dit nieuwe horloge van LG heeft een 1,3″ rond P-OLED scherm, die zelfs in direct zonlicht in alle kijkhoeken goed af te lezen is. De G Watch R krijgt, net als de LG G Watch en de Samsung Gear Live, een 1.2 GHz Snapdragon 400 processor en 4GB opslaggeheugen. De stof- en waterbestendige wearable is zelfs mee te nemen onder de douche: de smartwatch kan tot 30 minuten in 1 meter diep water overleven.

LG+G+Watch+R+1

De smartwatch is ook een goede hulp tijdens het sporten. Het horloge heeft een PPG-sensor die de hartkloppingen in de pols leest. Dankzij deze sensor en de beschikbare gezondheid-apps kan de LG G Watch R jouw vooruitgang en hartslag nauwlettend in de gaten houden.

De G Watch R heeft wat weg van een klassiek horloge, zodat het bij meer mensen in de smaak zal vallen. Aan het ronde, metalen frame zit een verwisselbare kalfsleren band en je kunt, net als met andere smartwatches, de wijzerplaat met één druk op de knop veranderen naar jouw outfit. 

Wat vind jij van deze nieuwe aankondiging? Een vooruitgang in smartwatch-land, of ben je nog niet zo van de wearables? Wat vind jij de mooiste smartwatch die op het moment op de markt is?

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant