LG G Watch

LG heeft afgelopen week de LG G Watch aangekondigd, de eerste smartwatch van de Koreaanse fabrikant. Het horloge is één van de eerste apparaten waar Android Wear op draait; Googles’ nieuwe besturingssysteem die de gebruiksvriendelijkheid van Android naar wearables brengt. 

De specificaties van de LG G Watch liegen er niet om: het waterdichte horloge heeft een IP67-classificering meegekregen en is 30 minuten op 1 meter diepte te gebruiken. Onder de motorkap heeft het apparaatje een 1.2 GHz processor met 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslaggeheugen. Het 1,65″ IPS-scherm staat altijd aan, waardoor je niet afhankelijk bent van de stand van je pols om de tijd of andere notificatie te zien. Ondanks het feit dat het scherm van de G Watch altijd aan staat, werkt de 400 mAh batterij van het horloge tot 36 uur op een acculading.

waterproof

Het horloge wordt uitgebracht in de kleuren Black Titan en White Gold en heeft een roestvrijstalen coating. Het standaard bijgeleverde siliconen polsbandje is naar smaak te wijzigen naar elk polsbandje van 22 mm. Verder zitten er geen knoppen op het klokje, alles is te bedienen met de touchscreen en stembesturing. De gebruiker hoeft enkel “OK Google” te roepen en het commando, het horloge doet de rest. Zo kan de gebruiker zonder de telefoon uit de broekzak te halen tekstberichten sturen of informatie van het internet opvragen.

Zoals we gewend zijn van smartwatches, komen de notificaties van de telefoon op het scherm van het horloge te staan. Het slimme apparaatje is middels Bluetooth gekoppeld aan de telefoon en werkt met alle smartphones vanaf Android 4.3. Welke apps er allemaal op het horloge komen is nog niet bekend, maar dat Android Wear gaat een veelgebruikt platform worden waar ontwikkelaars en gebruikers veel profijt van zullen hebben. De gedachte achter Android Wear is dat het een verlengde is van de nieuwe Android L, dus het zal met de apps wel goed komen. 😉

Update 2 juli:
De LG G Watch zal vanaf 8 juli in Nederland en België verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 199,-. Het horloge zal bij lancering nog geen Nederlandse ‘OK, Google-stemcommando’s’ ondersteunen, maar wel in het Engels, Duits en Frans. Het is wel mogelijk om in het Nederlands berichten, zoekopdrachten en navigatie te dicteren aan het horloge.

Een kleine impressie van het leven met de LG G Watch:

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant