In oktober landelijk 4G bij T-Mobile

Na KPN en Vodafone, zal T-Mobile in oktober de derde Nederlandse provider met een landelijke 4G-dekking zijn. Dit houdt in dat 95% van alle inwoners van Nederland dan 4G bij T-Mobile kunnen krijgen. De uitrol gaat voorspoediger dan eerder aangegeven; T-Mobile hield tot dusver altijd ‘eind 2015’ als deadline aan.

Nu ook T-Mobile zich aan gaat sluiten bij de landelijk dekkende 4G-netwerken, is Nederland de voorloper in de mobiele infrastructuur van Europa. Geen enkel ander Europees land biedt zo’n goede landelijke dekking als Nederland. T-Mobile wil buiten de landelijke dekking ook gaan voor het beste 4G aanbod van Nederland. Op dit moment komt de 4G-downloadsnelheid van T-Mobile al als snelste uit de test volgens de Ookla speedtest

kaartje

T-Mobile heeft nooit geprobeerd om als eerste van Nederland een landelijke 4G dekking te krijgen; ze wilden met de uitrol van 4G het netwerk over de hele linie een upgrade geven. Zo zijn er meer masten gekomen over hetzelfde gebied en wordt er een ideale mix van frequenties gebruikt. Ook zijn de 2G- en 3G antennes vernieuwd en zijn de nieuwe 4G antennes speciaal gemaakt om het toenemende datagebruik ook in de toekomst te kunnen ondersteunen. Dit laatste is hard nodig: volgens T-Mobile ligt het huidige internetverbruik al 54% hoger dan een jaar terug! 

 

Overgang 4G gaat automatisch

Over gaan op 4G van T-Mobile gebeurt automatisch en er worden geen kosten voor in rekening gebracht. Ook kun je gewoon met je huidige simkaart gebruik maken van 4G. Afgelopen week is er een scam-brief opgedoken waarin er werd gesproken over een sim-wissel voor 4G+. Deze brief is echter niet afkomstig van T-Mobile. Ga hier dus niet op in en geef je geactiveerde simkaart nooit aan derden! Heb je deze brief ontvangen? Dan kun je er via deze link melding van doen. Voor meer informatie over 4G op jouw telefoon raden we aan om naar één van onze Phone House winkels te gaan.

Voorbeeld brief:

brief tmo

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant