App voor kraanwater van KRNWTR

De jongens van duurzaam initiatief KRNWTR hebben vrijdag , op wereldwaterdag, hun app gelanceerd voor iPhone en Android. De app is volledig tot stand gekomen met behulp van crowdfunding via de site One Planet Crowd en Facebook-fans. Met de app van KRNWTR moet het drinken van kraanwater in de horeca worden bevorderd.

Wat is KRNWTR?
KRNWTR  is een  initiatief dat het gebruik van kraanwater onder de aandacht wil brengen. Waarom drinken wij in Nederland zo veel verpakt bronwater uit Italië, Frankrijk en België?  Ons eigen kraanwater is schoon, lekker, goedkoop en bovenal: veel beter voor het milieu. KRNWTR wil van kraanwater een duurzaam merk maken en legt precies uit waarom water uit de kraan zo veel beter is dan bronwater. Daarnaast verkopen ze stijlvolle flessen, karaffen en bidons om het gebruik van kraanwater te bevorderen en om het merk draaiende te houden.

De app

De applicatie kan het best worden uitgelegd aan de hand van drie  doeltreffende stappen:

Dat werkt dus vrij simpel, met de app geef je aan of je kraanwater krijgt of niet. Hierdoor beloon je de restaurants die het wel  schenken en breng je het onder de aandacht bij restaurants die dat niet doen. Een horeca-gelegenheid kan je op drie manieren beoordelen:

– Groen: Ja! Er wordt hier kraanwater geschonken.

– Oranje: Ja, er wordt kraanwater geschonken, maar dat gaat niet van harte of is (te) duur.

– Rood: Helaas, geen kraanwater op deze plek.

Nadat je één van de kleurtjes heb uitgekozen kan je een opmerking achterlaten zodat andere bezoekers weten wat ze er kunnen verwachten. Als het goed is ontstaat er zo  in heel Nederland een horeca KRNWTR kaart, zodat je precies weet waar je heen moet voor een vers glaasje gemeentepils.

Ben je nog niet overtuigt over waarom het beter is kraanwater te drinken? Hier een filmpje om jou over de grens te trekken om meer, of het liefst alleen nog maar, kraanwater te drinken.

Wat vind jij van KRNWTR en hun app voor de horeca? Reageer hieronder.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant