Koningsdag 2014

Nog een paar dagen en dan is het zo ver: de eerste Koningsdag! Na 123 jaar Koninginnedag te hebben gevierd (waarvan  65 jaar in april), is het tijd voor een nieuwe nationale feestdag. Net zoals met Koninginnedag zal Koningsdag helemaal in het teken staan van feest. Maar welke feestjes zijn er allemaal, hoe druk/gezellig is het daar en waar moet je a.s. zaterdag rekening mee houden? Geen zorgen: “we’ve got an App for that”.  Lees hier welke Koningsdag Apps je niet mag missen!

 

Koningsdag Noord Holland Applesmall androidsmall

Tijdens de eerste Koningsdag bezoekt de Koninklijke familie de Noord-Hollandse gemeenten Graft-De Rijp en Amstelveen. Om als bezoeker het optimale uit dit bezoek te kunnen halen, hebben de gemeenten de ‘KoningsdagNH app’ gecreëerd.

koningsdagnh

Deze app geeft alle informatie over het programma, heeft een Twitter- en nieuws-feed om op de hoogte te blijven van de actualiteiten en bevat een handige kaart waarop je de parkeerplekken, OV-punten en toiletten kunt terugvinden.

 

26 APPril Applesmall androidsmall

Amsterdam is elk jaar de drukste locatie met de meeste festivals. Dit jaar telt Amsterdam 166 evenementen, dertien evenementen en een vrijmarkt in de hele stad. Om je real-time op de hoogte te houden van het nieuws en de festiviteiten tijdens Koningsdag, heeft de gemeente Amsterdam de gratis app ‘26Appril’ gemaakt.

amsterdam

In de app lees je niet alleen over de festiviteiten en vrijmarkt in de stad, maar vind je ook alle informatie over het openbaar vervoer, parkeermogelijkheden en de locaties van de openbare toiletten en EHBO-posten.

Om het gezellig te houden voor iedereen heeft de app ook een druktemeter. Je kunt in de app aflezen waar het erg druk is. Zo vind je met je telefoon gelijk waar het feestje compleet losbarst of een rustig plekje als je even adempauze nodig hebt. 

 

Koningsdag 2014 Applesmall androidsmall

Geen zin om naar de Koninklijke familie te gaan en zoek je een feestje dichter bij huis dan Amsterdam? Neem dan een kijkje in de ‘Koningsdag 2014’ app. Blijf op de hoogte van activiteiten in de buurt of voeg zelf een evenement in je stad toe als je er een mist. De app heeft ook een Facebook en Twitter feed om op de hoogte te blijven van alles over Koningsdag. 

koningsdag2014 app

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant