Productie iPhone X zou erg traag verlopen

De productie van de iPhone X draait nog niet op volle toeren. Apple zou aan verschillende leveranciers hebben gevraagd om hun leveringen uit te stellen. Vooral de onderdelen die nodig zijn voor de gezichtscanner zouden lastig te produceren zijn.

 De Taiwanese nieuwssite Digitimes komt met het nieuws dat Apple problemen zou hebben met de productie. Volgens hen zouden verschillende bronnen in de productieketen van Apple dit gemeld hebben. De Wall Street Jounal meldt deze week dat het zou komen door de productieproblemen met betrekking tot de gezichtsherkenning. De iPhone X is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van smartphones met het randloze scherm en de gezichtsherkenning. Begin November zou het toestel beschikbaar moeten zijn voor een prijs van maar liefs €1159.

iphone-x-gallery1-2017

De onderdelen die nodig zijn voor de productie van de gezichtherkenning zijn verdeeld over twee modules met de bijnamen Romeo en Juliet. Apple zou in staat zijn om voldoende Juliets te produceren, maar zou een groot tekort hebben aan het aantal Romeo’s. LG Innotek en Sharp, de twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de productie van de Romeo’s, zouden veel moeite hebben om de verschillende componenten te verwerken tot één geheel.

Eerder werd al gemeld dat Apple moeite zou hebben met het produceren van voldoende OLED-schermen voor de iPhone X. Volgens de Wall Street Journal wilde Apple graag een vingerafdrukscanner verwerken onder het scherm, maar dit zou door technische redenen niet mogelijk zijn geweest. Dit zou de aanleiding zijn voor het feit dat de iPhone X pas in November beschikbaar is, terwijl de iPhone 8 al vorige week beschikbaar was.

Volgens Digitimes wacht apple nog op de verkoopcijfers van de iPhone 8 en de 8Plus voordat de productie van de iPhone X in volle gang wordt gezet. Vanaf 27 Oktober is de iPhone X te bestellen en vanaf 3 November zou de iPhone X in 55 landen beschikbaar zijn. Hoeveel toestellen er dan daadwerkelijk beschikbaar zijn is nog onbekend.

iphone-x-gallery2-2017

Share

Ook interessant