iPhone speculaties van 2019

iPhone geruchten 2019

Inmiddels is de Apple Key Note alweer achter de rug. Ben je benieuwd naar de belangrijkste onwikkelingen omtrent de key Note en de nieuwe iPhone 11? je leest ze in de blog Apple Presenteert: iPhone 11 & iPhone 11 Pro (Max). Apple zond dit jaar de Key Note live uit op YouTube. Wil je de Key Note nog eens op je gemak terug kijken? Je kunt de gehele Key Note terug kijken via deze link.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkomend fenomeen: de Apple Key Note. Hierin presenteert Apple onder andere de nieuwste iPhone, het nieuwe iOS besturingssysteem en overige Apple updates en producten. Apple kwam de afgelopen jaren altijd rond eind september altijd uit met hun Key Note. Apple heeft zojuist bekend gemaakt dat de KeyNote dit jaar op 10 september komt. Inmiddels zijn er al een hele hoop speculaties en geruchten over de nieuwe iPhone die dit jaar gelanceerd gaat worden. Of ze allemaal waar zijn is natuurlijk maar de vraag, maar als we de experts mogen geloven staan er een aantal hele leuke ontwikkelingen op de planning. Wij hebben de belangrijkste (en betrouwbaarste) iPhone speculaties van 2019 in deze blog voor je op een rijtje gezet.

Drie nieuwe toestellen

We zijn er vrijwel zeker van dat Apple in september met drie nieuwe toestellen gaat komen. Als we de iPhone geruchten mogen geloven, gaat het om de iPhone 11, de iPhone 11Max en de iPhone XR2019. Nu is de iPhone XR natuurlijk niet helemaal nieuw, maar de nieuwe versie belooft veel goeds. De iPhone 11 krijgt een 5,8 inch-oleddisplay, de iPhone 11 Max een 6,5 inch-oleddisplay, en de iPhone XR 2019 krijgt een 6,1 inch-lcddisplay. De notch (de kleine inkeping aan de bovenkant van je scherm, waar de selfiecamera zich bevindt) wordt waarschijnlijk in 2020 pas kleiner ten opzichte van de iPhone X van vorig jaar.

Design en camera’s

Qua design gaat de iPhone 11 serie enorm veel lijken op de iPhone X. Het scherm en de notch zullen er vrijwel hetzelfde uit zien. Het enige grote verschil zal de camera op de achterkant van het toestel zijn. De nieuwe iPhone 11 en 11 Max zouden volgens experts een derde cameralens krijgen. Met drie camera’s wordt de kwaliteit van je foto’s beduidend beter. Zo kun je met de extra camera veel scherper inzoomen. Ook wordt het met de nachtmodus van de derde camera gemakkelijker om goede foto’s te maken bij weinig licht. De selfiecamera van de nieuwe iPhones krijgt ook een boost. Deze gaat namelijk van 7 naar 10 megapixels. Met de verbeterde camerafuncties op de nieuwe toestellen, zou Smart Frame mogelijk worden. Deze gebruikt een groothoeklens om een groter gebied vast te leggen wanneer je een foto maakt.

Opladen

iPhone charger

Veel toestellen zijn al op te laden met een snelle lader, dat is bij de iPhones niet anders. Echter was het tot op heden niet mogelijk om de snellader meteen bij je iPhone te krijgen, zodat je deze altijd nog achteraf moest kopen. Best irritant, aangezien Apple echt een premium merk is en je de hoofdprijs voor een nieuw toestel betaalt. Met de nieuwe release komt de snellader dus standaard bij de iPhone. Dat is wel zo handig! Met een snellader wordt de tijd die het duurt om je iPhone op te laden een stuk korter, zodat hij in no-time weer klaar is voor gebruik.

Als we de iPhone geruchten van 2019 moeten geloven komt er met de nieuwe release nog een andere gave oplaad-feature: het draadloos opladen van andere apparaten. Zo kun je met de nieuwe iPhones straks draadloos je headphones opladen, simpelweg door het doosje (met headphones natuurlijk) op de achterkant van je iPhone te leggen. Dit is natuurljk niet optimaal voor de batterijduur van je iPhone, maar wel enorm handig als je je oortjes snel even op wil laden en geen stopcontact bij de hand hebt.

Van 3D Touch naar Haptic Touch

Momenteel maakt je iPhone nog gebruik van 3D Touch. Veel functies van 3D Touch maken gebruik van een drukgevoelig scherm, maar dit zal dus verdwijnen. Wat houdt dit in? 3D Touch gebruik je bijvoorbeeld voor de zaklamp op het toegansscherm snel te openen, door harder op je iPhone scherm te drukken. Ook kon je er op je startscherm een extra menu met snelkoppelingen mee tevoorschijn halen. De functies blijven hetzelfde, je moet nu alleen het icoontje iets langer ingedrukt houden. Wel komt er hierdoor meer ruimte vrij in de telefoon zelf, wat weer ruimte maakt voor andere handige snufjes. Ook zou dit scherm goedkoper zijn in productie. Aan de consumentenprijs zal wat dit betreft helaas weinig veranderen. Met het Haptic Touch scherm is Apple een stap dichterbij een toekomstige iPhone die TouchID op het vergrendelscherm ondersteunt. Dit was met het 3D Touch scherm nog niet mogelijk.

Overige ontwikkelingen

Dat er een nieuwe iPhone release aan zit te komen is natuurlijk geen geheim meer. Naast deze iPhone speculaties van 2019 kondigt Apple in hun Key Note echter altijd nog meer nieuwe updates en ontwikkelingen aan. Hieronder lees je meer over de belangrijkste ontwikkelingen.

Apple Watch Series 5

Tijdens de Apple Key Note zal onder andere de nieuwste Apple Watch gepresenteerd worden. De Apple Watch Series 5 zal gemaakt gaan worden in een keramieken en een titanium variant. We verwachten dat het design van de nieuwe Apple Watch gelijk blijft aan zijn voorloper, aangezien dit ontwerp in 2018 nog volledig is opgefrist. Over concrete nieuwe functies is nog weinig bekend, maar verwacht wordt dat deze te maken zullen hebben met de gezondheidsfuncties van de Apple Watch. Denk hierbij aan de mogelijkheid van het maken van hartfilmpjes, een geoptimaliseerde slaaptracker en een functie die je bloedsuikerspiegel meet.

Apple Tag

Ben jij iemand die snel z’n spullen kwijtraakt? Dan is de Apple Tag wellicht iets voor jou. Het is misschien niet zo spectaculair als de release van de nieuwe iPhone, maar het is zeker een leuk hebbedingetje. De Apple Tag is te vergelijken met Trackr, een handige sleutelhanger die jou en je telefoon precies vertelt waar je spullen zich bevinden. De Apple Tag sleutelhanger zou net als je iPhone en andere Apple producten te zien zijn op de kaart in de Zoek Mijn-app. Wanneer je te ver verwijderd bent van je Apple Tag krijg je een melding. Zo verlies je je spullen nooit uit het oog. Of de Apple Tag daadwerkelijk wordt gepresenteerd is nog de vraag.

De releasedatum van iOS13 en MacCatalina

Tijdens de Apple presentatie van juni 2019 werd bekendgemaakt dat iOS13 en MacCatalina vanaf september beschikbaar zullen zijn. Wij zijn enorm enthousiast over deze nieuwe besturingssystemen! Zo komt er voor iPhones met iOS13 een ‘Dark Modus’, een verbeterde fotobibliotheek, een verbeterd toetsenbord en kun je straks audio delen met twee paar AirPods. De nieuwe iPhone zal dus functioneren op het nieuwste iOS13 besturingsysteem, dit maakt de iPhone speculaties van 2019 extra interessant. MacCatalina, het besturingssysteem voor Macbooks en iMacs, brengt ook een aantal interessante ontwikkelingen met zich mee. Zo wordt iTunes vervangen door de Muziek-app en komt er een TV-app. Bovendien kun je met MacCatalina de iPad als tweede scherm gebruiken.

iPhone speculaties 2019

Wij zijn enorm benieuwd naar wat Apple tijdens hun Key Note op 10 september daadwerkelijk gaat presenteren. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen, en kijken uit naar de Apple Key Note. Vond je deze iPhone speculaties van 2019 interessant? En wat zou jij doen me de nieuwste iPhone? Laat het ons weten in de reacties!

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant