iPhone SE: vertrouwd en betaalbaar

iPhone SE 2020

Apple kondigde op woensdag 15 april 2020 haar nieuwste en betaalbare iPhone aan: de iPhone SE. Ben je benieuwd naar alle specificaties en waarom dit toestel zo betaalbaar is? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over de iPhone SE!

Combinatie van nieuw en oud

Met het ontbreken van sommige functies (zoals gezichtsherkenning) en het implementeren van nieuwe technieken is dit toestel betaalbaar en geschikt voor een brede doelgroep. Mede door de A-13 chip die je ook in de iPhone 11 en 11PRO terugvindt. Het is hierdoor een echte combinatie van nieuw en oud. Het toestel is dan ook een stuk betaalbaarder dan bijvoorbeeld de iPhone 11. Door het weglaten van nieuwe features maar wel de nieuwste technologieën toe te passen is dit toestel de perfecte iPhone voor hen die kwaliteit én prijs belangrijk vinden.

Camera

Ook de camera van de nieuwe iPhone SE verschilt aanzienlijk met de duurdere toestellen van Apple. Het nieuwe toestel heeft namelijk een 12 megapixel camera met één groothoeklens. Ook schiet je de mooiste video’s in 4K kwaliteit. Dat klinkt natuurlijk helemaal niet zo gek, maar houd in gedachte dat de iPhone 11 een 12 megapixel ultra-groothoeklens, een reguliere groothoeklens, een portretmodus en beeldstabilisatie heeft. Een hele mond vol. We kunnen de capaciteiten van de iPhone SE dan ook beter vergelijken met bijvoorbeeld de iPhone 8. Toch is de camera van de iPhone SE uitstekend voor de reguliere smartphone gebruiker. Ben je benieuwd naar handige tips voor je iPhone? Je leest ze hier.

Design

Qua design heeft het toestel meer weg van de iPhone 7 of iPhone 8, mede doordat de ronde thuisknop een terugkeer maakt. Het toestel heeft een display van 4,7 inch, wat de iPhone SE een stuk kleiner maakt dan zijn meest recente voorlopers. Telefoons worden steeds groter en beginnen vaak op kleine tablets te lijken, maar Apple neemt een stapje terug met het design van dit toestel en spreekt daarmee een doelgroep aan van mensen die voorstander zijn van kleinere smartphones. De iPhone SE zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit en rood. De achterkant van het toestel is uitgerust met één cameralens. Ook is het toestel spatwaterdicht tot wel 1 meter diep gedurende 30 minuten.

Snelheid en vermogen

Je hoeft met deze nieuwe iPhone SE niet in te leveren op snelheid en vermogen. Doordat het toestel is uitgerust met de zogeheten A13 Bionic Chip is het toestel razendsnel in de omgang, en zelfs geschikt om mee te gamen. Deze chip zit namelijk ook verwerkt in de high-end toestellen van Apple, zoals de iPhone 11 PRO. Uiteraard heeft dit nieuwe toestel een behoorlijke batterijduur. Door de combinatie van de A13 Bionic Chip en de lange batterijduur is de iPhone SE uitermate geschikt om mee te gamen en langdurig video’s te bekijken.


Ben jij al enthousiast over de nieuwe iPhone SE? Laat het ons weten in de reacties onder deze blog. Ben je benieuwd naar alle specificaties van de iPhone SE? Kijk dan snel op www.phonehouse.nl voor meer informatie en de verwachte leverdatum.

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant