iPhone SE 2: Wat mogen we verwachten?

iPhone SE 2 release

De grootste onthullingen van Apple vinden altijd plaats aan het einde van het jaar, maar er is natuurlijk ook nog de iPhone SE 2 die naar verluidt vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd tijdens de Keynote wordt onthuld. Apple heeft bevestigd dat deze plaats zal vinden in het Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Jose, Californië welke van 4-8  juni zal plaatsvinden. Andere onderwerpen zullen gaan over iOS 12, de opvolger van de macOS High Sierra en andere software-updates.

Volgens eerdere geruchten en leaks met screenprotectors zou de nieuwe iPhone SE 2 komen met de omstreden iPhone X notch. Dit is de kleine inham bovenin het scherm, wat niet door iedereen positief werd ontvangen. Als we nieuwe berichten mogen geloven zal dit toch niet het geval zijn en vind er vooral een upgrade aan de binnenkant van de telefoon plaats. Apple zal ergens een dezer dagen alle geruchten bevestigen of teniet doen.

iPhone SE: interessant alternatief

Met de iPhone SE gaf Apple haar klanten twee jaar geleden een interessant alternatief op de premium-lijn. Dit toestel geeft je de look-and-feel van een standaard iPhone met net iets minder performance maar wel tegen een veel lagere prijs. Dit maakte de iPhone SE dan ook een zeer groot succes.

De nieuwe iPhone SE 2 is niet alleen populair in Westerse landen, ook wordt het toestel steeds populairder in India en andere landen met opkomende economieën. De smartphone wordt naar verluidt ook in India geproduceerd zodat deze voor een extra lage prijs beschikbaar wordt.

iPhone SE 2: functies en verbeteringen

iPhone SE 2 verwacht

Op basis van geruchten en uitgelekte informatie over de iPhone SE 2 hebben we hieronder alles op een rijtje gezet met nieuwe functies en verbeteringen. Houd er rekening mee dat deze informatie nog niet officieel door Apple is bevestigd en dus enigszins kan afwijken.

Razendsnelle prestaties door A10-chip

Één van de grootste verbeterpunten voor het nieuwe model is de A10-chip. Dezelfde chip vind je terug in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze chip zorgt ervoor dat de nieuwe smartphone een stuk zuiniger is dan zijn voorgangers.

Draadloos opladen

Of dat Apple de nieuwste technologie draadloos opladen ook toepast op SE 2 is nog maar naar de vraag. Uit een eerder gerucht in januari schijnt het toestel een glazen achterkant te krijgen.

Grotere accu

Er komt een grotere accu in de nieuwe iPhone die er, net als de A10-chip, voor zorgt dat ie langer meegaat.

Geen koptelefoonaansluiting

Net als bij de iPhone 7 wordt ook de koptelefoonaansluiting van de iPhone SE 2 niet aan het ontwerp toegevoegd. Wat hiervoor precies de reden is, is onbekend. Het zou kunnen dat hierdoor het toestel waterdicht is.

Share

Ook interessant