iOS 7, het nieuwe besturingssysteem van Apple

Het nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod  was een update waar vooral de Apple fans al een tijdje op zaten te wachten. Zou Apple echt gaan voor een compleet nieuwe vormgeving? Ja, is het antwoord. Het nieuwe iOS noemt Apple zelf de grootste update sinds de eerste iPhone en heeft een fris ‘plat’ design. De ontwikkelaars versie van iOS 7 is per direct te beschikbaar, de gratis update is aankomende herfst voor de rest van de consumenten te installeren.

Design
Het grootste verandering van het nieuwe iOS is het design, want de hele interface is grotendeels hetzelfde gebleven.De doorgewinterde Apple gebruiker zal dus geen probleem moeten hebben om het nieuwe iOS te gebruiken. Zoals al eerder gezegd is het design ‘plat’ geworden waardoor het er  moderner en transparanter uitziet. Met deze switch van klassiek naar modern gaat het de andere grote jongens  zoals Facebook en Google achterna. Naast de uiterlijke veranderingen zijn er (gelukkig) ook functies bijgekomen en verbeterd.

Nieuwe functies en verbeteringen
In de verschillende bestaande functies zijn talloze kleine dingetjes toegevoegd en verbeterd. Daarnaast zijn er een aantal standaardapps stevig aangepakt en natuurlijk zijn er nieuwe dingen toegevoegd. De veranderingen staan hieronder nog eens op een rijtje.

1. Een nieuw fris Homescreen.

2. Mail heeft een nieuwe opmaak met een iets andere manier van berichten samenstellen.

3. De foto app heeft nu ingebouwde filters en verschillende kaders waartussen je makkelijk kan switchen aan de onderkant van het scherm.

4. Het design van iTunes is veranderd en heeft een wish list gekregen, hierdoor kan je makkelijk muziek onthouden en bewaren.

5. Eén van de opvallendste nieuwigheden is het control center dat je van onderaf omhoog kunt trekken. In het control center staan je meest gebruikte functies en instellingen, zoals Wi-Fi, Bluetooth, helderheid, audio, maar ook de camera, alarmfuncties en een ingebouwde zaklamp. Erg praktisch!

6. De Appstore heeft een verfrissende look waarbij het ook simpeler is geworden om door categorieën te navigeren en de ideale app te vinden.

7. Bij het vergrendelscherm (lockscreen) hoef je niet langer de kenmerkende veegbeweging in een afgekaderd stukje scherm te maken, maar kan je overal op het scherm simpelweg naar rechts vegen om te unlocken.

8. De nieuwe weerapp verdiend een dikke pluim. De app is volledig geanimeerd en ziet er daardoor erg gelikt uit.

9. Het switchen van apps door tweemaal op het homebutton te drukken is verbeterd doordat je nu ook live door de app kan scrollen in een volledig scherm.

10. De agenda is niet langer uitgevoerd in leer, maar is nu erg wit en voelt aan als de agenda van Google.

11. Safari ziet er strakker uit en heeft enkele verbeteringen in de zoek en-adresbalk. Ook zijn de tabs in een verticale coverflow gestopt zoals je hieronder ziet.

Dit zijn de veranderingen die de moeite waard zijn om te vernoemen. Een enorme verandering, met de algehele verandering van het design als opvallendste punt. Wil je nog meer zien? Kijk dan alvast naar onderstaande commercial.

Wil jij straks als allereerste de nieuwe smartphone van Apple kunnen bestellen? Schrijf je dan snel in voor onze  nieuwsbrief!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant