Instagram video, nieuwe Galaxy S4 toestellen en meer…

Om de week goed af te sluiten een aantal leuke en opvallende gebeurtenissen in de telefoon en- technologiewereld van afgelopen week, waaronder het nieuwe Instagram, nieuwe Samsung Galaxy-toestellen en een revolutionair statief.

Video’s op Instagram
Naast foto’s kan je nu ook video’s maken van 15 seconden met de app Instagram. Afgelopen donderdag werd deze functie gepresenteerd tijdens een persconferentie.

De nieuwe functie heeft veel weg van de populaire  app Vine die onderdeel uitmaakt van Twitter. Instagram dat op hun beurt weer onderdeel uitmaakt van Facebook zag het kennelijk als een bedreiging. Het is nu afwachten wie deze strijd gaat winnen. Instagram heeft veel meer gebruikers en kan 8 seconden langer filmen dan Vine en lijkt hiermee in het voordeel.

Justin Bieber is in ieder geval fan van de nieuwe Instagram video en passeerde een magische ‘like’-grens met het uploaden van een video waar hij 1 miljoen likes voor binnen sleepte in één dag ( klik hier om te kijken). Meer zien van de nieuwe functie van Instagram? Kijk dan even naar onderstaande video.

Nieuwe Samsung S4 toestellen
De Galaxy-lijn van Samsung is een groot succes en een begrip onder de consumenten. Samsung wil dat succes nog verder vergroten met de introductie van twee nieuwe Galaxy S4 toestellen: de S4 Active en de S4 Mini. Samsung kijkt met de Active af  bij de succesvolle Sony Xperia Z door ook een water en-stofdicht toestel te presenteren. Het andere toestel, de S4 Mini, is iets goedkopere en kleinere versie van de S4. Verderop in de week een uitgebreid artikel over de nieuwe modellen.

 Tripod ter grote van een creditcard
Altijd op zoek geweest naar een statief voor je telefoon? Het Kickstarterproduct Pocket Tripod is een statief zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. Deze mini tripod heeft de grote van je pinpas en kan je daardoor overal mee naartoe nemen en werkt super simpel. Waarom is dit nog niet eerder bedacht? Mocht je nieuwsgierig zijn kijk dan eens op de  Kickstarterpagina en bekijk het filmpje voor de werking van het statief.

86-jarige congressman probeert Google Glass
Om af te sluiten met iets opmerkelijks kan je even kijken naar de langste zittende man in het Amerikaanse congres (al 56 jaar). Hij is nog prima bij de tijd en vindt Google Glass ‘Quite a machine’.


Welk opvallend nieuws, product of welke video kwam jij deze week tegen in de wereld van smartphones en technologie?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant