iMadeFace maakt van jou een cartoon

Onlangs werd de app iMadeFace gelanceerd in de Appstore en hij staat momenteel bovenin de Amerikaanse hitlijsten. De app werkt heel simpel en doet wat de titel zegt: het maken van gezichten.  Deze gezichten zien er cartoony uit  en kan je uitgebreid bewerken naar  je evenbeeld of naar dat van je vrienden. Hieronder  voorbeelden van  de iMadeFace versies van John Lennon en Barack Obama.

Om een gezicht samen te stellen kan je kiezen uit vele verschillende vormen van alle denkbare onderdelen van het gezicht. Het scrollen door bijvoorbeeld de kapsels gaat door te vegen naar links of rechts, het kiezen van de haarkleur gaat vervolgens door naar boven of beneden te swipen. Nadat je het gezicht naar jouw zin hebt bewerkt kan je er  een  tekstje onderzetten en de achtergrondkleur bepalen.  Het bewerken van het gezicht werkt heel simpel en het design is minimalistisch doordat je vooral veegt en weinig klikt. Binnen een paar minuten heb je al een redelijk lijkend gezicht.

Hartstikke leuk om jezelf als cartooncreatie te aanschouwen, maar ook het assembleren van een cartoon van een vriend of vriendin levert veel plezier op. Voor bijna iedereen is er wel een passende look te vinden. Ik heb het zelf  ook geprobeerd en kon allen mijn ideale kapsel niet vinden, maar misschien heb jij meer geluk. Als je met je telefoon schudt krijg je vanzelf een aantal willekeurige gezichten mocht je wat inspiratie nodig hebben.

Als je nog meer voorbeelden wil zien kijk dan even rond op Twitter of Instagram met de hashtag #iMadeFace en je ziet vanzelf talloze creaties. Heb jij ook een gezicht gemaakt? Wij zouden het leuk vinden als je het met ons deelt in de reacties hieronder of op Twitter. iMadeFace is gratis te downloaden via de Appstore.

Dit is mijn overigens mijn versie…

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant