Het nieuwe Facebook

Facebook krijgt de grootste verandering sinds tijden en gooit de hele News feed op de schop. De introductie van de vernieuwde Timeline eind 2011 was de laatste grote verandering voor Facebook, sindsdien is er wel het een en ander gewijzigd, maar dat ging vaak geruisloos.

Deze keer ging het gepaard met een persconferentie waar drie grote veranderingen werden gepresenteerd:

–          Meerder nieuwsfeeds

–          Groter beeld

–          Mobiele samenhang

Meerdere nieuwsfeeds
In plaats van een grote stroom van berichten die qua inhoud en urgentie door elkaar fladderen probeert Facebook orde in de chaos te scheppen met meerdere feeds. Je kan er meerdere aanmaken waaronder voor al je vrienden, goede vrienden, slechte vrienden (?) en de beroemdheden die je volgt. Maar niet alleen voor personen kan je feeds aanmaken ook voor feeds met alleen foto’s, muziek of games. Je kan je tijdlijn nu ook heel simpel op chronologisch zetten, het laatste nieuws bovenaan. Dat maakt het lekker overzichtelijk.

Groter Beeld
Mooi, strak en groot beeld,  het is een trend. Facebook doet rustig mee, net als Google + onlangs.  De foto’s op Facebook gaan een veel groter deel van je scherm invullen. Foto’s worden veel gedeeld en geschreven updates nemen in aantallen af vandaar deze visuele insteek.

Mobiele samenhang
Mensen gebruiken Facebook steeds vaker via hun mobiele toestel, daarom is het belangrijk dat Facebook op de computer dezelfde ervaring biedt als Facebook op je smartphone. Het gebruik van groter beeld en meer witruimte zorgt daar ook voor.

Overig
Je krijgt binnenkort dus grotere foto’s en meerdere feeds in een uniforme uitstraling waarmee het hele uiterlijk veranderd en daarbij komen ook nog tal van kleinere veranderingen:

  • Het woordmerk ‘Facebook’ verdwijnt, je ziet nu alleen nog de kenmerkende ‘f’ linksboven in de pagina.
  • De posts nemen veel meer ruimte in.  Het ‘meer weergeven’ zie je niet meer onder een post. Hierdoor zie je in één oogopslag meer informatie van een check-in, foto of geschreven update.
  • Als vrienden hetzelfde bericht  delen zie je dit als één post met de meerdere profielfoto’s van de desbetreffende vrienden eronder.

Wil jij het nieuwe Facebook zo snel mogelijk uitproberen?  Ga dan even naar  deze pagina. De mensen van Facebook leggen je trouwens graag nog eens uit waarom en hoe ze alles hebben veranderd:

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant