Hangouts, het Whatsapp van Google.

Onlangs was er in San Francisco één van de belangrijkste ontwikkelaarsconferenties  ter wereld, namelijk die van Google genaamd I/O (‘Input/Output’ en ‘Inovation in the Open’).  Hier presenteert Google traditiegetrouw hun nieuwste diensten en producten. Dit jaar was er onder andere aandacht voor Google’s muziekservice, een nieuwe Google Maps en ook de introductie van de app Hangouts als losstaande berichtenservice. De app wordt gezien als serieuze concurrent voor het populaire Whatsapp.

 

Google heeft al haar berichtenservices (Talk, Messenger, Hangouts) ondergebracht in de Hangouts waarvan je de naam misschien al kent als videochat. De app Hangouts is te gebruiken voor iPhone en Android en heeft de nieuwe strakke Google-look meegekregen. De app heeft weinig kleur en is vrij hoekig, maar is met deze uitstraling wel heel erg helder en simpel te bedienen. Een herkenbare app, waar je foto’s en video ook fraai zijn uitgelicht dankzij het minimalistische design.

De vormgeving en interface van de app zijn logischerwijs iets anders dan dat je misschien gewend bent bij Whatsapp. Maar dat is niet het enige verschil, want Hangouts is vele malen sneller dan Whatsapp en ook te gebruiken in de browser.

Snel
Bij het versturen van berichten binnen Whatsapp komen je berichten soms niet (snel) aan en is foto’s en video’s laden soms lastig. Bij Hangouts gaat het vele malen sneller en hoeft je verbinding niet optimaal te zijn om toch razendsnel een foto te sturen. Doordat de internetverbinding niet perfect hoeft te zijn kan je ook berichten blijven sturen op een sloom 3G netwerk tijdens bijvoorbeeld Koning(inne)dag of een festival.

Universeel
Naast de snelheid is ook het universele karakter een groot pluspunt. Diensten als Whatsapp en iMessage hebben namelijk geen versie op de browser. Hangouts wel. Je kan Hangouts bereiken via  Gmail, Google + of  een extensie in de Chrome browser. Hangouts kan je dus gebruiken op elk apparaat waardoor wisselen van apparaat geen belemmering is om je conversatie te vervolgen.

Verbetering
Het is een eerste versie van Hanougts dus er zullen waarschijnlijk nog wat dingen worden gewijzigd. Vooral uitbreiding van functies is te verwachten. Toch kan je met deze versie prima uit de voeten. Een strak vormgegeven app met mooi beeld, simpele besturing en een fenomenale snelheid. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android en een Google-account is vereist voor het gebruiken van Hangouts.

Heb jij Hangouts al gebruikt? Laat jouw mening hieronder achter!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant