Hangouts, het Whatsapp van Google.

Onlangs was er in San Francisco één van de belangrijkste ontwikkelaarsconferenties  ter wereld, namelijk die van Google genaamd I/O (‘Input/Output’ en ‘Inovation in the Open’).  Hier presenteert Google traditiegetrouw hun nieuwste diensten en producten. Dit jaar was er onder andere aandacht voor Google’s muziekservice, een nieuwe Google Maps en ook de introductie van de app Hangouts als losstaande berichtenservice. De app wordt gezien als serieuze concurrent voor het populaire Whatsapp.

 

Google heeft al haar berichtenservices (Talk, Messenger, Hangouts) ondergebracht in de Hangouts waarvan je de naam misschien al kent als videochat. De app Hangouts is te gebruiken voor iPhone en Android en heeft de nieuwe strakke Google-look meegekregen. De app heeft weinig kleur en is vrij hoekig, maar is met deze uitstraling wel heel erg helder en simpel te bedienen. Een herkenbare app, waar je foto’s en video ook fraai zijn uitgelicht dankzij het minimalistische design.

De vormgeving en interface van de app zijn logischerwijs iets anders dan dat je misschien gewend bent bij Whatsapp. Maar dat is niet het enige verschil, want Hangouts is vele malen sneller dan Whatsapp en ook te gebruiken in de browser.

Snel
Bij het versturen van berichten binnen Whatsapp komen je berichten soms niet (snel) aan en is foto’s en video’s laden soms lastig. Bij Hangouts gaat het vele malen sneller en hoeft je verbinding niet optimaal te zijn om toch razendsnel een foto te sturen. Doordat de internetverbinding niet perfect hoeft te zijn kan je ook berichten blijven sturen op een sloom 3G netwerk tijdens bijvoorbeeld Koning(inne)dag of een festival.

Universeel
Naast de snelheid is ook het universele karakter een groot pluspunt. Diensten als Whatsapp en iMessage hebben namelijk geen versie op de browser. Hangouts wel. Je kan Hangouts bereiken via  Gmail, Google + of  een extensie in de Chrome browser. Hangouts kan je dus gebruiken op elk apparaat waardoor wisselen van apparaat geen belemmering is om je conversatie te vervolgen.

Verbetering
Het is een eerste versie van Hanougts dus er zullen waarschijnlijk nog wat dingen worden gewijzigd. Vooral uitbreiding van functies is te verwachten. Toch kan je met deze versie prima uit de voeten. Een strak vormgegeven app met mooi beeld, simpele besturing en een fenomenale snelheid. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android en een Google-account is vereist voor het gebruiken van Hangouts.

Heb jij Hangouts al gebruikt? Laat jouw mening hieronder achter!

Share


Over de auteur

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis. Twitter @Doev


10 reacties op Hangouts, het Whatsapp van Google.

 1. Toon zegt:

  Als ik hangouts installeer op mijn Samsung i9000 en open dat geeft hij de volgende boodschap
  “kan niet inloggen, omdat Google niet kan worden gevonden.
  Als ik hangout update verwijder dan werkt talk wel weer.
  Wat kan ik doen

 2. Peter zegt:

  Hallo Toon,

  Zojuist heb ik je vraag even voorgelegd aan onze Geeksquad agents. Zij adviseren je om je te toestel te resetten en de fabrieksinstelling te herstellen.

  Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren dat hoor ik dat graag! In dat geval gaan we gewoon verder zoeken naar de oplossing.

  Groeten,

  Peter.

  • Dirk zegt:

   Ik heb het zelfde probleem als toon, maar na het resetten van het toestel, en factory reset, blijf ik het zelfde probleem houden, met hangouts, ook ik heb een samsung galaxy i9000

   • Peter zegt:

    Hallo Dirk,

    Wellicht staat het antwoord hiertussen:

    Ik kan niet inloggen bij Hangouts of Google Talk en mijn downloads lopen vast bij ‘Download starten…’

    Als u niet kunt inloggen bij Hangouts (Android 2.3 en hoger) of Google Talk op uw apparaat en u ondervindt problemen bij het downloaden van apps, probeert u de volgende stappen voor het oplossen van problemen:

    Als u een Google Apps-account gebruikt, controleert u of uw domeinbeheerder de Hangouts- of Google Talk-functie heeft ingeschakeld voor uw account.
    Zorg ervoor dat u een krachtige internetverbinding heeft. Neem contact op met uw mobiele of internetprovider als u geen verbinding tot stand kunt brengen.
    Als u problemen ondervindt bij het inloggen bij Hangouts of Google Talk met een mobiele internetverbinding, probeert u in te loggen wanneer u wifi gebruikt. Als u problemen heeft bij het inloggen bij een van de apps met wifi, probeert u in te loggen wanneer u een mobiele internetverbinding gebruikt.
    Als het probleem zich alleen voordoet bij een wifi-verbinding, moet u ervoor zorgen dat de firewalls de toegang niet blokkeren tot de vereiste poorten voor Google Talk en Google Play (TCP en UDP 5228).
    Controleer of er genoeg beschikbare interne opslagruimte is op uw apparaat (ten minste 20 MB. U kunt dit controleren in ‘Instellingen’ > ‘Apps’).
    Controleer of achtergrondgegevens en automatisch synchroniseren zijn ingeschakeld (ga naar ‘Instellingen’ > ‘Back-up maken en herstellen’ > ‘Back-up maken van mijn gegevens’).
    Wanneer het nog niet lukt nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, moet u misschien de fabrieksinstellingen van uw apparaat terugzetten (‘Instellingen’ > ‘Back-up maken en opnieuw instellen’ > ‘Terugzetten op fabrieksinstellingen’). Zo herstelt u de originele staat van uw apparaat.

    Groeten,

    Peter.

 3. Animale zegt:

  Hoi.

  Ik heb hangouts op een laptop en Android toestel. Ik kan vanaf de laptop alles. Vanaf de mobiel ook, mits Wifi.

  Zonder wifi echter (dus gewoon data, 3G), krijg ik geen berichten binnen, die ik op de laptop dus wel blijf zien.

  Iemand een idee wat het probleem is?

  Alvast bedankt.

  Animale

  • Bart zegt:

   Hi Animale,
   Wellicht ligt het aan de instelling op de telefoon.
   Welke telefoon heb je? Op Samsung kun je naar ‘Instellingen > Verbindingen > Gegevensgebruik’ gaan, en kun je daar de restricties per app instellen. Staat er daar toevallig een vinkje met ‘Achtergrondgegevens beperken’?

   Met vriendelijke groet,
   Bart

   • Animale zegt:

    Beste Bart,

    Inderdaad zijn mijn achtergrondgegevens beperkt.

    Dat heb ik bewust gedaan, omdat het zomaar kon voorkomen dat ik tijdens een avondje bioscoop opeens 600 MB kwijt was aan data via een of andere lekkende app.

    Ik zal het eens uitproberen wat er gebeurt als ik de instelling even verander.
    Daarna geef ik mijn bevindingen hier door.

    M.v.g.

    Animale

    • Bart zegt:

     Hi Animale,

     dat de achtergrondgegevens beperkt worden, voorkomt dat de app via 3G/4G werkt.
     Gelukkig kun je het per app instellen, zodat je niet ineens 600 MB kwijt bent.
     Als je in een keer veel kwijt bent kun je via dit instellingenmenu ook zien welke app de boosdoener is, zodat je deze gelijk kunt verwijderen/beperken.
     Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

     Met vriendelijke groet,
     Bart

     • Animale zegt:

      Beste Bart,

      Het heeft even geduurd, maar ik ben eruit.
      Ik had dus behalve het Hangouts-probleem op data, ook problemen met Whatsapp en Gmail, die onderweg (dus niet op wifi maar op data/3G) niet goed ‘pushten’.
      De berichten kwamen gewoon niet automatisch binnen.
      Op Whatsapp pas als je erop klikte, maar da’s niet de bedoeling.
      Als je dan op wifi overschakelde, kwamen opeens alle mails binnen.

      Het gekke is, dat mijn achtergrondgegevens gewoon waren ingeschakeld voor alle apps.

      Na wat Googlen, vond ik de gouden tip: in je instellingen, via applicatiebeheer, is er een optie : “Appvoorkeuren opnieuw instellen”.

      Dat heb ik gedaan.
      Opeens werkt alles, altijd. Ook Hangouts doet het nu gewoon ‘onderweg’ in een non-wifi omgeving.

      Wat bleek, ik heb veel van die ingebakken apps die ik nooit gebruik, uitgeschakeld (Samsung Play Books, dat soort dingen)
      Die kwamen allemaal weer tevoorschijn, en bij eentje heb ik het vermoeden dat ik het niet had moeten uitschakelen: Samsung Push Services.

      Ik heb de rest van de crap-apps dus weer uitgeschakeld, de Samsung Push Services app echter gewoon gelaten voor wat ‘ie is…en het werkt!

      Wat ik nog niet getest heb, is om nu mijn achtergrondgegevens alsnog weer te beperken (i.v.m. een lekkende app in de toekomst).

      Ik zal daarvan ook een bevinding sturen, t.z.t.

      M.v.g.,

      Animale

     • Bart zegt:

      Hi Animale,
      Goed te lezen dat je eruit gekomen bent!
      We horen graag wanneer je de test met de achtergrondgegevens gedaan hebt. 🙂

      Met vriendelijke groet,
      Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*

Top ↑
 • Nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Volg Phone House online

  Volg Phone House op Facebook   Volg Phone House op Twitter   Volg Phone House op GooglePlus  

 • Verder lezen

  Bezoek de Phone House Webshop
  Doe de verlengingscheck
  Phone House op Twitter

 • Volg ons op Facebook!