Handige rijmtips voor pakjesavond

handige rijmtips en apps

Het heerlijk avondje is weer bijna hier en dat gaat natuurlijk gepaard met gezelligheid, leuke cadeaus een hele hoop gerijm. Wie kent ze niet: de standaard sinterklaasgedichten. Piet zat te denken, wat hij jou dit jaar zou schenken en meer van dat soort klassiekers. Zelfs als je een super talent bent in rijmen, kan het zijn dat je het iets te lang hebt uitgesteld en je nu met dikke paniek zit. Mocht je nog last-minute en handige rijmtips nodig hebben, dan schieten wij je te hulp!

Rijmpiet Bubbu - AndroidBubba - Apple

Rijmpiet is een gratis app waarmee je binnen no-time een Sinterklaas gedicht kunt maken. Het enige wat je in moet vullen is de naam van de ontvangende persoon en het cadeau dat je geeft.  Vervolgens zorgt deze app voor een uitgebreid gedicht. Wil je een aantal zinnen veranderen? Dat kan natuurlijk ook! Tik dan op deze zin en de Rijmpiet-app verzint een andere zin. Hoe makkelijk kan het zijn?

handige rijmtips

Bron afbeelding: Google Play Store

Handige rijmwoordenboeken

Natuurlijk zijn er ook een heleboel websites die je kunt raadplegen vol met handige rijmtips, maar je hoeft echt niet zelf alle mogelijke rijmwoorden op te bedenken. Hieronder staan een aantal handige websites waar je oneindig veel rijmwoorden kunt opzoeken.

  • Van Dale Rijmwoordenboek – Originele sinterklaasgedichten maken wordt dankzij deze website een fluitje van een cent. Je bedenkt van te voren wat je ongeveer in het gedicht wilt hebben, typt een woord in en voilà het Van Dale Rijmwoordenboek tovert zo talloze rijmwoorden te voren. Je kunt de woorden zelfs zoeken op basis van klank, waardoor je ook eens niet-standaard rijmwoorden kunt gebruiken.
  • Rijmnu.nl – Met behulp van deze website kun je enorm snel een gedicht maken. Je kunt het gedicht namelijk op dezelfde website in een groot tekstvak uitwerken. Wanneer je vastloopt tijdens het rijmen, klik je op de Rijmhulp-knop en je krijgt woorden te zien die rijmen op jouw laatst ingetypte woord.
  • Mick’s Rijmwoordenboek – Dit is een handig hulpmiddel als je last-minute rijmwoorden nodig hebt. Je vult het woord in waarop je wilt rijmen en het rijmwoordenboek voorziet jou van ontzettend veel passende rijmwoorden.

handige rijmtips

Bron afbeelding: Van Dale Rijmwoordenboek

Supersnelle gedichtengeneratoren

  • Kortegedichtjes.nl – Op deze website vind je meer dan 100 Sinterklaasrijmpjes. Je kunt deze gedichten als inspiratie gebruiken of simpelweg de naam en het cadeau veranderen. Met behulp van deze site maak je in een handomdraai een origineel sinterklaasgedicht.
  • Sinterklaasgedichten generator – Met deze gedichtengenerator maak je met slechts één druk op de knop leuke sinterklaasgedichten. Ook kun je zinnen veranderen en verschuiven, waardoor jij het gedicht net iets persoonlijker maakt.
  • Sinterklaasgedichtenmaker – Deze tool is enorm handig. Je kunt hier namelijk gedichten laten maken op basis van hobby’s, karakter, woonplaats en nog veel meer! Hierdoor heb je altijd en persoonlijk gedicht. Je kunt je eigen thema en lettertype kiezen om het gedicht nog meer eigen te maken. Het gedicht opslaan? Dat gaat super eenvoudig door het als pdf- of word-document te downloaden.

Ben je helemaal klaar met jouw gedicht, maar nog op zoek naar sinterklaas-apps? Onze tips voor leuke sinterklaas-apps vind je hier. Laat pakjesavond maar komen!

handige rijmtips

Bron afbeelding: Sinterklaasgedichtenmaker

Share

Ook interessant