Google Maps Offline

Het is weer februari, de winterspelen zijn in volle gang en de winter is hier nauwelijks begonnen. Reden te meer voor velen om  op wintersport te gaan! We hebben al eens een blog geschreven over de beste wintersport apps, maar wat als je in een vreemd land van de route gegleden bent en je niet meer weet waar je je bevindt? Die zorg is nu verleden tijd: nu gebruik je Google Maps offline!

Mobiel internet is in het buitenland nog erg duur, dat is voor velen geen verrassing. Om dan je telefoon helemaal niet te gebruiken is natuurlijk geen oplossing, dus zet je de dataverbinding uit en ben je afhankelijk van de WiFi in hotels, cafés en restaurants. Maar Google Maps is net zo’n app die je wel nodig hebt wanneer je net geen WiFi hebt, en je raakt veel informatie kwijt als je alleen een screenshot maakt.

Wat moet je doen? Het is heel simpel. Zoom in op de regio waar je heen gaat en typ in het zoekveld “OK Maps” (zonder aanhalingstekens) en druk op zoek. Als het dan goed gaat, zie je een scherm waarin de map geladen wordt, vervolgd met de melding dat de locatie in de cache staat. Als je telefoon dan geen data meer gebruikt, kun je deze kaart zo weer terugroepen en inzoomen tot straatniveau. Het is helaas niet mogelijk om een hele route in te plannen of een kaart groter dan een gemiddelde stad te laden, maar verder is het (zeker in het buitenland) een hele handige feature.

Het is zonde dat Google deze handige optie zo diep verstopt, maar gelukkig is het wel mogelijk om Google Maps offline te gebruiken! Het is in deze kaarten gewoon mogelijk om je GPS en kompas te gebruiken, zodat je makkelijk je weg terug kunt vinden.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant