Google komt met Android 8.0 Oreo

Google en koekjesfabrikant Oreo hebben afgelopen maandag tijdens de zonsverduistering bekend gemaakt dat de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem Oreo zal gaan heten. Afgelopen Maart werd de eerste testversie van het nieuwe besturingssysteem al uitgebracht. Google hoopt dat de nieuwe updates voor snellere updates in de toekomst zal zorgen, iets wat bij Android-OS altijd langzaam verliep.   Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een betere versie van Android 7 Nougat. Google laat echter weten dat het nieuwe besturingssysteem meer dan de moeite waard is.

Oreo zou een betere batterijbeheer met zich meebrengen en er zou een bescherming laag komen door Google Play Protect. Daarnaast zouden notificaties van apps beter worden weergegeven in het hoofdmenu en komt Google met de picture in picture ondersteuning: hiermee kan een video in een kleiner scherm worden bekeken terwijl je bezig met in een andere app.

Het nieuwe besturingssysteem Android 8.0 Oreo is voor mensen met een Google Nexus- of Google Pixel smartphone als eerste beschikbaar. Andere smartphone fabrikanten als Huawei, HTC, Sony, Samsung en LG zullen zelf bekend gaan maken wanneer de update voor hun toestellen beschikbaar zal zijn.

 

85-android-oreo-open-wonder-youtube-2017-08-21-12-20-09

Share

Ook interessant