Google Assistant naar Nederland en België

Google Assistant naar Nederland

De Google Assistant, de slimme assistent van Google, gaat in 2018 ook Nederlands spreken. Dit maakte Google Nederland donderdag bekend tijdens de DNI Summit in Amsterdam.

Google Assistant release in 2018

De journalist Elger van de Wel tweette het nieuws tijdens de Digital News Initiative (DNI) summit. Op onderstaande afbeelding kun je zien dat Nederland en België blauw gekleurd zijn wat betekent dat de Google Assistant ook hier beschikbaar wordt gesteld. Wanneer de ondersteuning in Nederlands exact zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Google Assistant tweet
Foto door: Elger van der Wel

Het nieuws bevestigt een eerdere uitspraak van een Philips medewerker die in januari nog aangaf dat Google Assistant in 2018 naar Nederland zou komen. Nu heeft Google dit ook officieel bevestigd.

Slimme assistent

De Google Assistant is een slimme assistent die je als gebruiker erg goed van dienst kan zijn. De stemassistent is te vinden op je Android smartphone, maar ook op de Google Home speaker. Waar deze nu alleen Engels, Duits, Frans, Japans, Spaans, Portugees, Italiaans en Koreaans spreekt wordt er dit jaar onder andere de Nederlandse taal aan toegevoegd.

Share

Ook interessant