Google Assistant komt naar oudere smartphones en tablets

De stem assistent van Google, genaamd Assistant, komt nu ook naar smartphones die op Android 5.0 draaien. Eerder was dit alleen beschikbaar voor smartphones die op Android 6.0 of nieuwer draaien.

Met Google Assistant ben je in staat om je telefoon opdrachten te laten uitvoeren. Door spraakgestuurde commando’s te geven is je telefoon in staat om jou te vertellen wat het weer wordt, hoe lang je erover zal doen om naar je werk te reizen en wat het nieuws van de dag is. Daarnaast ben je in staat om je apps aan te sturen. Vraag de assistent om youtube filmpjes te starten door bijvoorbeeld te vragen: play Incredibles 2 trailer, en hij zal het filmpje gelijk afspelen. Je zal je vraag wel in het Engels moeten stellen, want de Nederlandse versie is er nog niet.

Het nieuws dat Google Assistant naar oudere smartphones komt, maakte Google woensdagnacht bekend via hun website. Of jouw smartphone zal beschikken over de stem assistent van Google is dit keer niet afhankelijk van de smartphone fabrikant. De update zal plaatsvinden door een update van de app Google Play Services. Assistant zal het eerst beschikbaar worden voor alle smartphones die draaien op Android 5.0 in Engelstalige landen. Daarna zouden Italie en Duitsland aan de beurt zijn waar de stem assistent van Google ook beschikbaar voor is. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog onbekend. Eerder meldde we al dat Google druk bezig is met het uitbrengen van de Nederlandstalige versie van Assistant.

Ook oudere tablets zullen beschikken over over de stem assistent, dit is voor nu alleen nog beschikbaar in de VS. Echter is het niet mogelijk om de assistent te activeren met het commando ‘He Google’ op de tablet. De assistent zal geactiveerd moeten worden door op de Assistant-knop te drukken.

Wanneer andere landen zullen volgen heeft Google niet bekend gemaakt.

Share

Ook interessant