Google Assistant gaat over op Nederlands

Google heeft aangegeven op zoek te zijn naar tekstschrijver voor de Google Assistent. Het bedrijf is druk bezig om de Nederlandse versie van de spraakassistent op de markt te brengen.

Google heeft een vacature uitgezet voor een Nederlandse tekstschrijver die ervoor kan zorgen dat de spraakassistent kan inspelen op vragen van de eigenaar. Google Communications Manager Rachid Finge heeft het volgende op twitter aangegeven: “We werken hard om de Google Assistent ook Nederlands te leren spreken”. De assistent van het Amerikaanse bedrijf is op dit moment alleen verkrijgbaar in het Engels, Japans, Frans, Duits en Portugees. De Nederlandse tekstschrijver zal voor het karakter moeten zorgen zodat het op een grappige manier kan inspelen op je vraag en ook met feiten en quotes kan komen.

Sinds 2016 is Google Assistent al verkrijgbaar, maar kwam toendertijd alleen met de Engels sprekende versie. Intussen zijn daar al vele talen aan toegevoegd, maar de Nederlandse versie zou betekenen dat wij er nu op een efficiente manier gebruik van kunnen maken. Assitent is al aangesloten op Android-toestellen, dus wanneer de Nederlandse versie beschikbaar is kunnen Android gebruikers er meteen van profiteren.

Naast telefoons werkt Google Assistent ook met Android TV’s en anders slimme speakers. Wanneer de Nederlandse versie beschikbaar is, heeft Google nog niet bekend gemaakt. We houden je uiteraard op de hoogte.

Share

Ook interessant