Vanaf oktober 4G bij Ben

Klanten van de provider Ben kunnen vanaf begin oktober gebruik maken van snel internet via 4G. Dat heeft T-Mobile aan technologieblog All About Phones bevestigd nadat er een gerucht op Budger was geplaatst. Hiermee wordt Ben een van de eerste voordelige providers die 4G-internet aan gaat bieden. 

Vanaf begin oktober zal Ben volgens de geruchten vijf internetbundels aanbieden. Alleen bundels boven een gigabyte krijgen 4G bij Ben. De bestaande 1500 MB bundel krijgt een 4G-snelheid van 15 Mb per seconde en een nieuwe 2500 MB bundel krijgt een hogere snelheid van 25 Mb per seconde. De databundels tot 1 GB (200, 500 en 1000 MB) blijven vooralsnog gebruik maken van 3G internet.

Omdat Ben gebruik maakt van het T-Mobile netwerk, is 4G nog niet voor heel Nederland beschikbaar tijdens de lancering. Op het moment kunnen T-mobile klanten in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en delen van Noord-Holland en Noord-Brabant 4G ontvangen. Eind 2014 zal 70 – 80% van alle T-Mobile klanten 4G kunnen gebruiken. Het is dus goed mogelijk dat je als Ben-klant nog even moet wachten tot je overal 4G kunt gebruiken.

Ben maakt de prijzen en de officiële uitroldatum later bekend. De provider zal het nieuws volgens de geruchten namelijk pas begin september bekend maken. Waarom T-Mobile de geruchten al wel aan T-Mobile bevestigd heeft, is niet bekend.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant