Film apps

Dankzij de smartphone en de tablet wordt er in een groot aantal televisieprogramma’s gebruik gemaakt van een  tweede scherm. Soortgelijke apps zijn er natuurlijk ook voor het kijken van films!  Uiteraard is het niet de bedoeling om tijdens de film storend met apps bezig te zijn, maar het kan voorafgaand of na de film een bron van informatie voor je zijn. Ok ik geef toe, soms ook tijdens de film. Vorige week  was ik met een vriend  ‘Man of Steel’ aan het kijken en waren we beide  enorm onder de indruk van de dame die Lois Lane speelde.  Echter hadden we geen idee wie deze dame was.  IMDB gaf ons het antwoord: Amy Adams!  Als ware film en smartphone liefhebber heb ik mijn favoriete film apps voor jullie uitgekozen en beschreven.

IMDB
Een van de compleetste film databases online met een schat aan informatie over de films die je zoekt. Naast trailers vind je er een complete lijst met cast en crew en een leuke sectie met wetenswaardigheden over de film, zoals bijvoorbeeld de opnamelocaties of andere trivia. Verder is de ‘quote’ sectie ook erg fijn om de beste quotes uit de film nogmaals na te lezen.

Ik gebruik IMDB vaak om de nieuwste trailers te bekijken en nadat ik de film heb gezien en dus niet bang hoef te zijn voor spoilers, vind ik het leuk om de extra informatie na te lezen. Zo kun je bijvoorbeeld bij ‘Man of Steel’ lezen dat de makers van de film voor de rol van Lois Lane o.a. aan de volgende actrices dachten: Natalie Portman, Kristen Stewart (Hell no!), Olivia Wilde en Jessica Biel (Hmmmm).

Of je komt er achter dat het originele einde van ‘World War Z’ eigenlijk veel interessanter had geweest. Ik zal het niet spoilen voor de mensen die de film nog moeten zien, maar kijk eens op IMDB nadat je de film hebt bekeken om er achter te komen wat ik bedoel. De IMDB app biedt nog veel meer functies en je kunt het zowel voor IOS, Android als Windows Phone downloaden. Met name de iPad versie is zeker de moeite waard omdat het optimaal gebruik maakt van het grote scherm.

Pathe Mobiel
De app van Pathé bioscopen mag niet ontbreken wanneer je net als ik regelmatig een Pathé theater bezoekt. Allereerst kun je alle informatie over de film terug vinden onder het kopje ‘films’. Hier vind je bij ‘Film info’ waar de film over gaat, wie de regisseur is, de belangrijkste acteurs, het genre, de lengte van de film en welke versie het betreft (bijvoorbeeld 3D, Originele versie).

Bij Tijden & Tickets kun je zien wanneer en in welke Pathé bioscoop de film draait. Je kunt hier direct kiezen voor tickets kopen voor een bepaalde voorstelling, bijvoorbeeld de voorstelling in Pathé Amersfoort, vandaag om 20:00 uur. Hierna opent zich een bestelscherm waarbij het wel handig is als je een account hebt aangemaakt op de website van Pathé. Je hebt de keus uit gewone tickets of ‘Unlimited tickets’ bestellen wanneer je een Pathé Unlimted Card hebt. Het is zelfs mogelijk om je stoelen te selecteren. Afrekenen doe je via iDeal, Credit Card of PayPal. Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt! Al met al is dit een prima app en het is alleen jammer dat er (nog) geen iPad app voor is….

Guess The Movie
En dan is er uiteraard op mijn iPhone ook ruimte voor een game die mijn filmkennis test. Guess The movie is een leuke game die je het best kunt vergelijken met Icon Mania, maar dan specifiek voor films. Icon Mania heeft overigens inmiddels ook een filmkennis uitvoering.

Guess The Movie staat net 1 dag op mijn smartphone en het is een leuke manier om spelenderwijs je kennis van films te testen. Er zijn na installatie verschillende levels die je kunt kiezen, waaronder ‘latest hits’, ‘best of 2012′ en ‘oscars’. Daarnaast heb je level 1 tot en met 4 waarin alle categorieën door elkaar lopen.

Bij het intypen van het antwoord zie je of het goed, bijna goed of fout is. Ik moet zeggen dat het niet altijd even makkelijk is als het lijkt. Ik bedoel, ben ik de enige die E.T. en Wall-E door elkaar haalt? Ze hebben toch allebei van die bovenmatig grote ogen???

De app is verkrijgbaar voor IOS en Android en is gratis, hoewel je om de zoveel tijd een advertentie moet weg klikken. Dit kun je uiteraard voor € 0,89 afkopen.

Ken jij nog veel betere film apps? Laat dat dan hieronder weten!

Share

Romeo

Romeo is een medewerker van Phone House met een enorme passie voor films! Deze passie koppelt hij via de Phone House blog aan zijn kennis over smartphones en gadgets. Wil je meer lezen van Romeo? Kijk dan eens op www.moviefanboy.nl!

Ook interessant