Facebook bestaat vandaag 15 jaar!

facebook

Facebook is voor veel mensen een onderdeel van het dagelijks leven geworden. Je kent het wel: even je tijdlijn checken wanneer je opstaat. Vandaag bestaat het sociale netwerk 15 jaar! Speciaal daarom hebben wij een aantal feiten op een rijtje gezet die jij waarschijnlijk nog niet wist over Facebook.

1. Eerst alleen voor studenten

In 2004 richtte Mark Zuckerberg The Facebook op. Het ondertussen wereldwijd bekende netwerk was toen alleen beschikbaar voor studenten van de universiteit Harvard. Binnen no-time maakten andere universiteiten gebruik van het sociale netwerk en werd het woordje ‘The’ weggehaald.

In een rap tempo was Facebook toegankelijk voor letterlijk iedereen. Dit gebeurde in 2006. Tegenwoordig is Facebook een enorm sociaal netwerk met miljarden gebruikers. Ook interessant is de film the Social Network welke over de oprichter gaat.

facebook

1. Awesome button

Tegenwoordig is de like-knop van Facebook een waar icoon geworden. De knop heeft echter niet altijd zo geheten. Zo was de oorspronkelijke naam een awesome button. De like-knop zoals wij die kennen werd uiteindelijk in 2009 geïntroduceerd.

Facebook

2. Ghandi, Hitler en Zuckerberg hebben wat gemeen

Ghandi, Hitler en dus ook Zuckerberg zijn op een gegeven moment door Time Magazine uitgeroepen tot Person of the Year. In 2010 kreeg Mark Zuckerberg deze titel.

facebook

3. Alle gezichten van Facebook samen

Wil je alle gezichten van facebookgebruikers bij elkaar zien? Dan kan dat via de website app.thefacesoffacebook.com. Je ziet hier alleen de foto’s van gebruikers met een openbaar profiel. Dit zijn ruim 1,2 miljard gezichten. Wil je je eigen foto zoeken tussen al deze gezichten? Maak dan verbinding met je eigen Facebook account.

Weet jij nog andere dingen over Facebook? Laat het ons weten!

facebook

Share

Ook interessant