Diep in de zee, met de Xperia Z2

Dat de Sony telefoons waterdicht zijn, dat weten we intussen wel. De nieuwste Xperia smartphones, de Xperia Z3 en Z3 Compact, kunnen volgens Sony een half uur op 1,5 meter diepte in zoet water overleven. Al wordt het door het merk afgeraden om in de zee te spelen met je nieuwe Sony telefoon, blijft de vraag: kunnen ze er tegen?

De Zweedse Alexander Maxén heeft het antwoord op deze vraag wel tot het maximale getest. Tijdens het stunten op een waterscooter met zijn maatje John-William Larsson verloor hij zijn Xperia Z2, midden op zee. De twee jongens hadden de Z2 meegenomen om hun rit in slow motion te filmen, maar toen hij in het water sprong ging zijn telefoon met hem mee. Hulpeloos zag hij hoe zijn telefoon naar tien meter diepte zonk, terwijl hij zonder duikspullen zijn telefoon niet kon redden.

Eenmaal op land besloten ze de telefoon te bellen en waren zeer verbaast toen de telefoon nog over ging; de antenne kon op 10 meter diepte nog steeds verbinding maken en de telefoon lag toch al een tijdje in de zee. Volgens het officiële statement van Sony kan de telefoon niet tegen de waterdruk van de zee, en de telefoon was langer en dieper onder water dan de 30 minuten op 1,5 meter. Een paar uur later ging de telefoon nog steeds over, toen de Zweed een sim-wissel aanvroeg in een telefoonwinkel in Gotenborg.

John-William, de vriend van Alexander, had onthouden dat de telefoon vlakbij de vuurtoren gezonken was en besloot later naar de telefoon te duiken. Wonder boven wonder kon Larsson de telefoon, zes weken na het ongeluk, nog terugvinden. De telefoon was niet aan te krijgen, maar toen hij de telefoon aan de lader hing, sprong de LED-indicator gelijk aan.

Na zes weken op de oceaanvloer werkt de Xperia Z2 nog steeds. Op een gebarsten achterkant en een beschadigde headphone-aansluiting na, werkt de telefoon nog steeds zoals voor het ongeluk. De eigenaar moet toegeven dat de accuduur iets verminderd is, maar verder kan hij zijn telefoon nog op dezelfde manier gebruiken als voorheen.

Als dit geen goede reclame is voor Sony, weten wij het ook niet!

 

Foto’s vooraf

2014-06-10 12.57.16 2014-06-10 13.13.37

Foto’s na afloop

3 4 5

Bron

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant