Powerbank en lamp met een missie: maak kennis met de WakaWaka

Bij Phone House zijn we altijd op zoek naar innovatieve ideeën en nieuwe producten die het verschil kunnen maken. Daarom waren we meteen enthousiast toen we voor het eerst met de makers van de WakaWaka samen gingen zitten. En dat heeft niets met het bekende WK-nummer van Shakira te maken! De WakaWaka Power+ is een innovatief apparaat dat het verschil maakt op plaatsen waar het echt nodig is.

Een speciaal apparaat

Innovatief? Jazeker! We hebben het hier over een zeer efficiënte lamp én powerbank die werkt op zonne-energie. Na één dag opladen in de zon geeft deze kleine lamp maar liefst 150 uur lang licht, een enorme hoeveelheid. Met 5 verschillende lichtstanden kan je alle kanten op. Het felste licht is geschikt om een grote ruimte te verlichten en de zachtste stand is perfect als nachtlampje. De ingebouwde batterij kan daarnaast ook gebruikt worden om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. De WakaWaka is dus een erg veelzijdig apparaat.

unspecified (1)

Het idee voor deze handige lamp komt uit Nederland en het verhaal begint met een succesvolle crowdfundingcampagne. De oprichters startten in 2011 met een ambitieus idee en een jaar later konden ze het eerste model presenteren. Eind vorig jaar werd de 10de crowdfunding succesvol afgerond. Voor zo’n succes heb je een inspirerend idee nodig en dat heeft de WakaWaka: ontwikkelingshulp is prioriteit nummer één.

WakaWaka Power+ Snowboard

De missie

Wereldwijd hebben 1,2 miljard mensen geen toegang tot elektriciteit. Om dat getal in perspectief te plaatsen: Europa heeft zo’n 750 miljoen inwoners. Deze mensen zijn als het donker wordt afhankelijk van levensgevaarlijke, giftige en ook nog eens dure kerosinelampen en kaarsen. Ze kunnen dus maar beperkt productief zijn als de zon onder gaat, wat ten koste gaat van onderwijs en inkomen. Daarom gaat er voor elke verkochte WakaWaka ook WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie. De WakaWaka zorgt ervoor dat deze mensen ook ‘s avonds kunnen werken of huiswerk kunnen maken, allemaal met gratis zonne-energie. Zo lost dit ene apparaat verschillende problemen tegelijk op! WakaWaka heeft een uitgebreid netwerk in wel 40 landen en weet precies waar deze lampjes het hardst nodig zijn. Zo werden vorig jaar bijvoorbeeld 1,000 apparaten uitgedeeld als noodhulp in Haïti na orkaan Matthew.

nl.waka-waka

Het resultaat

De impact van deze campagne is enorm: in de afgelopen vijf jaar werden al 1 miljoen mensen geholpen. Een indrukwekkend getal, zeker als je weet dat dit gelijk staat aan ongeveer 300 miljoen uren licht die anders door kerosinelampen of kaarsen geleverd hadden moeten worden. Daar profiteert het milieu ook nog eens van.

wakawaka_0

Ben je enthousiast geworden over deze innovatieve zaklamp en powerbank op zonne-energie? Haal dan dit geweldige apparaat in huis en maak tegelijk een verschil in ontwikkelingslanden. Je krijgt nu exclusief bij Phone House een Waterproof Pouch bij je WakaWaka Power+!  Je vindt de WakaWaka Power+ hier.

wakawaka-water-proof-pouch17

 

Share

Ook interessant